Vegansk kladdkaka

Baka vegansk kladdkaka snabbt och enkelt med mitt recept och du får en fantastiskt god kaka. Kokosolja kan bytas ut mot mjölkfritt smör. Havregrädde kan bytas ut mot sojagrädde. Man kan servera med veganglass, vegangrädde eller krämig kokosgrädde.
vegansk kladdkaka
En bit vegansk kladdkaka.
Timglas Tid: ca 30 minuter + 2 timmar att stelna
Portioner 8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (75 g): 321 kalorier, 34 g kolhydrater, 19 g fett, 2 g protein

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ja, helt mjölkfri.
vegetariskt Vegetariskt - Ja, även vegansk.

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smörj en rund form ca 20 cm i diameter med löstagbar kant.

  2. Smält kokosoljan på svag värme i en kastrull.

    (Kokosolja smälter vid ca 25°C så det behövs inte särskilt mycket värme för att den ska smälta. Har du väldigt varmt inne kan den redan vara smält i burken.)

  3. Tillsätt resten av ingredienserna till den smälta kokosoljan: strösocker, vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl och havregrädde. Vispa till en jämn smet.

  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175°C ca 20 minuter.

    För att se när kladdkakan är klar: Stöt till den lite lätt och när mittersta delen av kakan svajar är den klar. Den ska alltså inte svaja ända ut i kanten.

    Observera att gräddningstiden varierar kraftigt med formens storlek. Tar du en större form så kan kakan vara klar redan efter 10 minuter. Så håll koll och öppna ugnsluckan då och då och stöt till formen för att se hur kakan svajar för att inte missa när den är klar.

  5. Låt kakan svalna och ställ in en i kylskåp tills den stelnat, det brukar ta ca 1-2 timmar.

    Har man bråttom - lägg frysklampar under kakan i kylskåpet så går det mycket fortare. Är det kallt ute som på vintern kan man givetvis ställa ut kakan direkt.

  6. Vid servering: Sikta florsocker över kakan. Servera med kokosgrädde eller vegangrädde eller veganglass.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara kladdkakan i kylskåp där den håller sig i minst 2 veckor.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Vegetariskt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Lovisa
Väldigt gott recept! Snabbt och lättbakat.

Smeten blev mkt tjockare än på bilderna, jag gjorde med veganskt smör istället för kokosolja. Men hade i 1 dl mer grädde och så blev det bra.
✏️ Skrivet av Vegoglad.se
Fint och professionell, jag kommer att testa.
💬 Svar till Elin ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att du tyckte om den!
✏️ Skrivet av Elin
Supergott recept!
💬 Svar till Monica Eriksson ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev, kul att du tycker om mina recept!

Visa alla kommentarer