Vegansk kladdkaka

Baka vegansk kladdkaka snabbt och enkelt med mitt recept och du får en fantastiskt god kaka. Kokosolja kan bytas ut mot mjölkfritt smör. Havregrädde kan bytas ut mot sojagrädde. Man kan servera med veganglass, vegangrädde eller krämig kokosgrädde.
vegansk kladdkaka
En bit vegansk kladdkaka.
Timglas Tid: ca 30 minuter + 2 timmar att stelna
Portioner 8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 326 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ja, helt mjölkfri.
vegetariskt Vegetariskt - Ja, även vegansk.

Utrustning:

Gör så här:

  1. Smörj en rund form ca 20 cm i diameter med löstagbar kant.

    vegansk kladdkaka steg 2: smord rund form
    Smord rund form.
  2. Smält kokosoljan på svag värme i en kastrull.

    (Kokosolja smälter vid ca 25°C så det behövs inte särskilt mycket värme för att den ska smälta. Har du väldigt varmt inne kan den redan vara smält i burken.)

    vegansk kladdkaka steg 1: kokosolja i fast form
    Kokosolja i fast form.
    vegansk kladdkaka steg 1: smält kokosolja
    Smält kokosolja.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till den smälta kokosoljan: strösocker, vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl och havregrädde. Vispa till en jämn smet.

    vegansk kladdkaka steg 3: alla ingredienser tillsatta
    Alla ingredienser tillsatta.
    vegansk kladdkaka steg 3: smeten klar
    Smeten klar.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175°C ca 20 minuter.

    För att se när kladdkakan är klar: Stöt till den lite lätt och när mittersta delen av kakan svajar är den klar. Den ska alltså inte svaja ända ut i kanten.

    Observera att gräddningstiden varierar kraftigt med formens storlek. Tar du en större form så kan kakan vara klar redan efter 10 minuter. Så håll koll och öppna ugnsluckan då och då och stöt till formen för att se hur kakan svajar för att inte missa när den är klar.

    vegansk kladdkaka steg 4: smeten i formen
    Smeten i formen.
    vegansk kladdkaka steg 4: gräddad vegansk kladdkaka
    Gräddad vegansk kladdkaka.
  5. Låt kakan svalna och ställ in en i kylskåp tills den stelnat, det brukar ta ca 1-2 timmar.

    Har man bråttom - lägg frysklampar under kakan i kylskåpet så går det mycket fortare. Är det kallt ute som på vintern kan man givetvis ställa ut kakan direkt.

    vegansk kladdkaka steg 5: stelnad vegansk kladdkaka
    Stelnad vegansk kladdkaka.
  6. Vid servering: Sikta florsocker över kakan. Servera med kokosgrädde eller vegangrädde eller veganglass.

    vegansk kladdkaka steg 6: med florsocker
    Med florsocker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara kladdkakan i kylskåp där den håller sig i minst 2 veckor.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Vegetariskt |

Kommentarer till Vegansk kladdkaka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info