
Havregrädde

Recept med Havregrädde
Näringsvärden
Vikt-Volym
Havregrädde är helt vegetabilisk och passar därmed veganer och vegetarianer liksom laktosintoleranta och de som är allergiska mot mjölkprotein.
Eftersom havregrädde inte innehåller ren havre så kan den innehålla spår av gluten och ska undvikas av de som är superkänsliga mot gluten men för de allra flesta glutenintoleranta är det inget problem. All havre är naturligt glutenfri. Ren havre innebär att produkten under tillverkningen inte får finnas i samma lokaler som där andra produkter som innehåller gluten produceras.
Havregrädde kan ofta användas istället för vanlig grädde i mat men den går inte att vispa och kan inte ersätta vispad vispgrädde.
Smaken tycker jag är som gräddig havre, helt ok.
Innehåll
Innehållsförteckning för Oatly iMat 13%: HAVREbas (vatten, HAVRE (10%)), rapsolja, emulgeringsmedel (E472e), stabiliseringsmedel (E415), joderat salt.
E472a är ett konsistensmedel. E415 är Xantangummi som är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel. Tillsatserna har inga kända hälsorisker.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Kan innehålla gluten
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av havregrädde.
Energi: | 150 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 5.8 g (varav sockerarter: 3.6 g) |
Protein: | 0.9 g |
Fett: | 13 g (varav mättat fett: 1.6 g) |
Fibrer: | 0.8 g |
Tips och info
Finns i affären:
Ersätt med:
Vad väger havregrädde?
Måttomvandla havregrädde mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mejeriprodukter och matfett |

Vegansk kladdkaka
Ljuvligt god vegansk kladdkaka. Minst lika god som "vanlig". Använd kokosolja eller mjölkfritt smör samt havregrädde eller annan vegangrädde.

