Havregrädde

Havregrädde är helt vegetabilisk och passar därmed veganer och vegetarianer liksom laktosintoleranta och de som är allergiska mot mjölkprotein.
Havregrädde kan ofta användas istället för vanlig grädde i mat men den går inte att vispa och kan inte ersätta vispad vispgrädde.
Smaken tycker jag är som gräddig havre, helt ok.
Innehåll
Innehållsförteckning för Oatly iMat 13%: HAVREbas (vatten, HAVRE (10%)), rapsolja, emulgeringsmedel (E472e), stabiliseringsmedel (E415), joderat salt.
E472a är ett konsistensmedel. E415 är Xantangummi som är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel. Tillsatserna har inga kända hälsorisker.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av havregrädde.
Energi: | 150 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 5.8 g (varav sockerarter: 3.6 g) |
Protein: | 0.9 g |
Fett: | 13 g (varav mättat fett: 1.6 g) |
Fibrer: | 0.8 g |
Tips och info
Finns i affären:
Ersätt med:
Måttomvandla havregrädde mellan vikt och volym
Konvertera havregrädde från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Mejeriprodukter och matfett |

Vegansk kladdkaka
Ljuvligt god vegansk kladdkaka. Minst lika god som "vanlig". Använd kokosolja eller mjölkfritt smör samt havregrädde eller annan vegangrädde.
