
⭐ webmaster
Utrustning:
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om tills allt smör smält.
Smörj en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter med en klick smör och beströ den med ströbröd.
(Tips: Använd en liten slickepott för att smörja så går det snabbt och kladdfritt.)
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, salt och vetemjöl till det smälta smöret.
Blanda till en jämn smet. (Jag använder elvisp.)
Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker.
Grädda kanelbullekladdkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 15 minuter. Observera att tiden är avgörande för lagom kladdighet. Det enklaste är att öppna ugnsluckan och skaka till lite lätt på kakan, när den mittersta hälften av kakan dallrar så är kakan lagom kladdig och bör tas ut från ugnen.
Tänk på att formens storlek spelar stor roll för gräddningstiden. En större form ger kortare gräddningstid och tvärtom.
Låt kanelbullekladdkakan svalna. Ett tips för snabbare kylning är att ställa den på frysklampar.
Servera kanelbullekladdkakan rumstempererad eller kylskåpskall.
Servera med vispad grädde. Strö gärna över lite pärlsocker.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |