webmaster
Kanelbullekladdkaka
En mycket god kladdkaka inspirerad av kanelbullar, smaksatt med mycket kanel och kardemumma är denna kanelbullekladdkaka! Jättegod och enkel att göra, perfekt att servera till fikat!
Tid: ca 30 minuter + tid att svalna
Mängd: ca 10 bitar
Ingredienser:
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 tsk kanel
- 2 tsk kardemumma (gärna nymald)
- 2 krm salt
- 2 dl vetemjöl
Garnering:
- 3 msk pärlsocker
Servering:
- ca 4 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (107 g): 415 kcal, 31 g kolhydrater, 30 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara gärna kladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.
webmaster
Svar till
Marlene Andersson
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om den! :)
️ Skrivet av
Enkel att göra och Supergod!! :-)
webmaster
Svar till
Caroline
️ Skrivet av
Nej du behöver nog inte vara orolig. Du får nog äta ganska mycket kanel under ganska lång tid i så fall. Men om du äter mycket kanel ofta så kan du ju köpa hem äkta kanel och använda framöver så behöver du ju inte oroa dig. 😊
️ Skrivet av
Jag använde inte äkta kanel insåg jag nu!! Bör jag vara orolig, angående mängden kanel man har i kakan? Eller kan jag äta den och känna mig lugn... äter ofta flera bitar själv hehe.. men vill ju inte råka bli förgiftad.