En mycket god kladdkaka inspirerad av kanelbullar, smaksatt med mycket kanel och kardemumma är denna kanelbullekladdkaka! Jättegod och enkel att göra, perfekt att servera till fikat!
En bit kanelbullekladdkaka serverad med vispad grädde.
Grädda kanelbullekladdkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. Observera att tiden är avgörande för lagom kladdighet. Det enklaste är att öppna ugnsluckan och skaka till lite lätt på kakan, när allt utom kanten av kakan dallrar så är kakan lagom kladdig och bör tas ut från ugnen.
Tänk på att formens storlek spelar stor roll för gräddningstiden. En större form ger kortare gräddningstid och tvärtom.
Låt kanelbullekladdkakan svalna. Ett tips för snabbare kylning är att ställa den på frysklampar.
Gräddad kanelbullekladdkaka.
Servera kanelbullekladdkakan rumstempererad eller kylskåpskall.
Servera med vispad grädde. Strö gärna över lite pärlsocker.
Nej du behöver nog inte vara orolig. Du får nog äta ganska mycket kanel under ganska lång tid i så fall. Men om du äter mycket kanel ofta så kan du ju köpa hem äkta kanel och använda framöver så behöver du ju inte oroa dig. 😊
️ Skrivet av Caroline
Jag använde inte äkta kanel insåg jag nu!! Bör jag vara orolig, angående mängden kanel man har i kakan? Eller kan jag äta den och känna mig lugn... äter ofta flera bitar själv hehe.. men vill ju inte råka bli förgiftad.