| Bröd - Matbröd | Tillbehör |

Tortillabröd

Tortillabröd är inte alls svårt att göra och det är nästan gratis
tortillabröd
Goda tortillabröd är enkelt att göra själv, men det tar lite tid. Bröden går bra att frysa in.
Timglas Tid: 45 min
Portioner 12 st

Ingredienser:

Gör så här:

Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke.

Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.

Dela upp degen i 12 jämnstora bitar. Täck dem med plastfolie så att de inte torkar ut.

Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund kaka, 18-20 cm i diameter.

(Lägg kakorna ovanpå varandra strö lte mjöl på varje kaka så att de inte fastnar i varandra. Täck kakorna med folie.) Om ni är två som hjälps åt så kan kakorna gräddas direkt och då kan ni strunta i instruktionen inom parentes.

Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna ca ½ min på varje sida tills de ser fina ut (ungefär som man steker pannkakor.)

Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie så att de håller sig mjuka och fuktiga.

byt ut Variationstips:

Ha gärna i lite kryddor t.ex. basilika, chilipeppar eller pressa ner en vitlöksklyfta samtidigt som du tillsätter vattnet!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Tortillabröden går bra att frysa. Förvaring i frys är att rekommendera för de bröd som inte äts upp samma dag som de gräddas eftersom det är bakpulverbröd.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Nana Sundborn    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag håller helt med dig om det och jag har skrivit det på många ställen, men kanske inte just i detta recept! :) Det här receptet ligger dock på min lista över recept att snart göra om igen och fota nya bilder och då kommer jag även uppdatera texten.
(Det finns även måttomvandlingsfunktion till gram om man klickar på ingrediensen.)
   kommentar  Skrivet av  Nana Sundborn  
I recept om mjölmängd anger du decilitermått och då med anmärkningen att vara försiktig vid uppmätningen av mjölet. Varför inte hellre väga mjölet. Digitala hushållsvågar är bra och tar inte stor plats.
   kommentar  Skrivet av  Åsa  
Har precis provat att göra dessa. Kanonrecept! Bytte dock ut 2 dl av mjölet mot majsmjöl. Gjorde 8 st då vi gärna vill ha lite större storlek på bröden. Kommer aldrig mer att köpa färdiga tortillabröd.
 svar  Svar till  Elvira    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Hur stora de blir beror ju på hur stora du kavlar ut dem och antalet beror även på hur tunt du kavlar. Det beror alltså mycket på hur bra du är på att kavla, själv är jag ingen supertalang på det så du kan säkert göra större och finare än jag. När jag gör dem har jag en normalstor stekpanna som är 28 eller 30 cm i diameter. Jag tror inte det blir någon märkbar skillnad på det andra receptet, men skriv gärna om du provar och om du märker någon skillnad. Det som däremot spelar roll är hur man mäter upp mjölet. Gräver man med decilitermått tar man oftast för mycket mjöl. Lycka till!
   kommentar  Skrivet av  Elvira  
Jag undrar hur stora bröden blir? Jag vill nämligen ha stora bröd, som täcker hela stekpannan, och funderar på om jag ska göra större sats eller inte.
Sen såg jag ett annat recept som var nästan likadant, men med bara 6 dl mjöl men 2 msk olja. Vad blir det för skillnad, tror du?

Skriv och läs alla 27 kommentarer