Tonfisk

Tonfisk är en både god och nyttig fisk.
Tonfisk finns att köpa i konservburk där den ligger antingen i vatten eller i olja.
I frysdisken brukar man även kunna hitta tonfisk i bit som man enkelt kan steka i stekpannan. Tänk på att tonfisken ska ha en rå kärna, ca 31°C när den är klar.
Tillagning
Fisk kan stekas, kokas eller grillas. Använd gärna termometer för ett perfekt resultat.
Innertemperatur
För att veta när fisken är lagom tillagad, stoppa in en digital termometer med spetsens mitt i (den största) fiskbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för tonfisk:
- Genomstekt: 31°C
foodBean.food.foodTemperature.comment
Tillagningstips
Stek upptinade tonfiskbitar på låg värme runtom och salta. Om tonfiskbiten är tunn räcker det med att steka den runtom, men tänk på att den fortfarande ska vara rosa i mitten (31°C). Är tonfiskbiten tjockare kan den behöva stekas några minuter i 100°C varm ugn för att uppnå rätt innertemperatur.Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av tonfisk.
Energi: | 104 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 23.7 g |
Fett: | 1 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Måttomvandla tonfisk mellan vikt och volym
Konvertera tonfisk från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Smörgåstårta
Min supergoda smörgåstårta som är enkel att göra med mitt recept! Mycket god fyllning!


Tonfiskrulle
Ett recept på tonfiskrulle - en god tunnbrödsrulle med tonfisk, crème fraiche, gurka, paprika, sallad. Gott, enkelt och nyttigt.
