| Grönsaker |

Röd lök

rödlök
Rödlök kan skalas, skivas och sedan hackas i små bitar.

pil Recept med Röd lök

Röd lök är lite mildare än gul lök i smaken och lämpar sig bättre att äta rå i olika sallader och kalla såser än den gula löken. Annars kan man oftast använda röd lök i stället för gul lök eller tvärtom i olika recept.

Rödlök kan köpas i de flesta mataffärer året runt. På sommaren brukar det finnas färsk rödlök i knippe att köpa. Den löken är extra god att använda rå eller grilla/ugnssteka hel.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

red onion

Hitta Finns i affären:

Grönsaksavdelningen året runt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig några veckor i kylskåp/sval.

Sedlar Pris:

ca 5-15 kr/kg

Kundvagn Köptips:

Se upp i affären så du inte köper dålig röd lök. Kläm på löken, den ska vara fast och hård, om den är lite mjuk har den börjat bli dålig och då är hållbarheten kanske bara några dagar innan den möglat/ruttnat om den inte redan är rutten inuti.

Byt ut Ersätt med:

Salladslök eller silverlök (som också är mildare än gul lök)