Hem> Tillbehör> Coleslaw

Coleslaw

En mycket god coleslaw som är en krämig och god vitkåls- och morotssallad. Enkel att göra. God att servera som tillbehör till hamburgare, kött eller kyckling.
coleslaw
Recept på coleslaw. Gott att servera som tillbehör till grillat eller stekt kött, korv eller kyckling.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: ca 20 minuter
Mängd: 4-8 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Gör dressingen: Mät upp och blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, salt och svartpeppar i en stor bunke.

    coleslaw steg 1: mät upp ingredienserna
    Mät upp ingredienserna.
    coleslaw steg 1: blanda till en sås
    Blanda till en sås.
  2. Skölj vitkålen och strimla den med en vass kniv. Tillsätt till dressingen i bunken.

    coleslaw steg 2: strimlad vitkål
    Strimlad vitkål.
    coleslaw steg 2: strimlad vitkål i bunken
    Strimlad vitkål i bunken.
  3. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn eller använd köksmaskin med rivfunktion. Tillsätt till bunken.

    coleslaw steg 3: rivna morötter
    Rivna morötter.
  4. Hacka den röda löken fint och tillsätt till bunken.

    coleslaw steg 4: finhackad röd lök
    Finhackad röd lök.
  5. Blanda ihop med den strimlade vitkålen, rivna morötterna och hackade rödlöken.

    Smaka av och ta ev. mer salt och svartpeppar. Ställ in i kylskåp fram till servering.

    coleslaw steg 5: blandad coleslaw
    Blandad coleslaw.

Information och tips

LCHF Tips

Servera coleslaw tillsammans med en köttbit, perfekt LCHF.

Tips för att undvika tillsatser

Gör din egen majonnäs. Använd äkta crème fraiche.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. Håller sig några dagar.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Ann Johansson
Mumsig! Håller med tidigare kommentatör (kan man säga så?) - bra recept.
Svar till Lindis Skrivet av Susanne
Tack snälla du för de fina orden, vad glad jag blir!!
Skrivet av Lindis
Tack för alla underbara recept du gett ut här så kan laga god middag, älskar dina lätta och goda recept, så tack igen!!!!!
Svar till Henrik Skrivet av Susanne
Kul att ni tyckte om den!
Skrivet av Henrik
Uppskattad av hela sällskapet!
Tummen upp.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl