Coleslaw



Ingredienser:
- 300 g vitkål
- 200 g morötter
- 1 st röd lök
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 0,75 tsk salt
- 1 krm mald svartpeppar


Utrustning:
Gör så här:
-
Gör dressingen: Mät upp och blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, salt och svartpeppar i en stor bunke.
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 0,75 tsk salt
- 1 krm mald svartpeppar
Mät upp ingredienserna. Blanda till en sås. -
Skölj vitkålen och strimla den med en vass kniv. Tillsätt till dressingen i bunken.
- 300 g vitkål
Strimlad vitkål. Strimlad vitkål i bunken. -
Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn eller använd köksmaskin med rivfunktion. Tillsätt till bunken.
- 200 g morötter
Rivna morötter. -
Hacka den röda löken fint och tillsätt till bunken.
- 1 st röd lök
Finhackad röd lök. -
Blanda ihop med den strimlade vitkålen, rivna morötterna och hackade rödlöken.
Smaka av och ta ev. mer salt och svartpeppar. Ställ in i kylskåp fram till servering.
Blandad coleslaw.
LCHF Tips:
Servera coleslaw tillsammans med en köttbit, perfekt LCHF.
Tips för att undvika tillsatser:
Gör din egen majonnäs. Använd äkta crème fraiche.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Håller sig några dagar.

⭐ webmaster

⭐ webmaster
Tummen upp.