Hem> Tillbehör> Picklad rödlök

Picklad rödlök

Picklad rödlök har en sötsyrlig smak som är gott som tillbehör till t.ex. hamburgare, kyckling, grillat kött och gratänger.
picklad rödlök
Picklad rödlök är gott och enkelt att göra.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 10 minuters jobb + 2 timmar att svalna och kylas ner
Mängd: 10 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skala och skär löken i mycket tunna skivor. Använd gärna mandolin så går det snabbt och enkelt, använd annars en vass kniv.

    Lägg rödlöksskivorna i en glasburk eller porslinsburk med tättslutande lock.

    picklad rödlök steg 1: tunna skivor rödlök
    Tunna skivor rödlök.
  2. Mät upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Låt koka upp.

    picklad rödlök steg 2: vatten, ättika och strösocker
    Vatten, ättika och strösocker.
  3. Häll den kokheta lagen över rödlöksskivorna.

    Låt stå framme i rumstemperatur och svalna ca 1 timme.

    Sätt på locket och ställ sedan in i kylskåp och låt stå minst 1 timme före servering.

    picklad rödlök steg 3: den kokheta lagen hälls över rödlöken
    Den kokheta lagen hälls över rödlöken.
    picklad rödlök steg 3: lägg på locket och låt svalna
    Lägg på locket och låt svalna.

Kategorier

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (49 g): 46 kcal, 11 g kolhydrater, 0 g fett, 0 g protein

Tips & tricks

För att få supertunna skivor av rödlöken snabbt och enkelt så är det allra bäst att använda en mandolin om man har en.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. Håller sig minst 1 vecka.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Daniel svensson Skrivet av Susanne
12%. Det står även om du klickar på ingrediensen och läser mer om ättikssprit. Men jag ska förtydliga det i receptet också. Tack för att du frågade!
Skrivet av Daniel svensson
Vilken procenthalt på ättikspriten, 12 eller 24%?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl