Picklad rödlök

Ett supergott tillbehör till t.ex. hamburgare, kyckling eller grillat kött. Picklad rödlök gör man snabbt och enkelt. Allra bäst är att använda en mandolin så får man riktigt tunna skivor av rödlöken snabbt och enkelt.
picklad rödlök
Picklad rödlök är gott att servera till t.ex. hamburgare och grillat kött.
Timglas Tid: 10 minuters jobb + 2 timmar att svalna och kylas ner
Portioner 10 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 48 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skala och skär löken i mycket tunna skivor. Använd gärna mandolin så går det snabbt och enkelt. Lägg rödlöksskivorna i en glasburk eller porslinsburk med tättslutande lock.

    picklad rödlök steg 1: tunna skivor rödlök
    Tunna skivor rödlök.
  2. Mät upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Låt koka upp.

    picklad rödlök steg 2: vatten, ättika och strösocker
    Vatten, ättika och strösocker.
  3. Häll de kokheta lagen över rödlöksskivorna. Låt stå framme i rumstemperatur och svalna ca 1 timme. Ställ sedan in i kylskåp och låt stå minst 1 timme före servering.

    picklad rödlök steg 3: den kokheta lagen hälls över rödlöken
    Den kokheta lagen hälls över rödlöken.
    picklad rödlök steg 3: lägg på locket och låt svalna
    Lägg på locket och låt svalna.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst 1 vecka.

Se även dessa recept

| Tillbehör |

Kommentarer till Picklad rödlök

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info