Picklad rödkål med julkryddor

Picklad rödkål med julens goda kryddor. Fantastiskt vacker och god krispig rödkål. Perfekt till julbordet.
picklad rödkål
Picklad rödkål serverad, dekorerad med persilja.
Timglas Tid: 1,5 timmar
Portioner 8 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Hyvla rödkålen tunt. Använd gärna mandolin. Lägg strimlorna i en bunke.

    strimlad rödkål
    Strimlad rödkål.
  2. Mät upp övriga ingredienser till lagen i en kastrull d.v.s. vitvinsvinäger, strösocker, vatten, ingefära, kanelstång, stjärnanis, svartpeppar och salt.

    lagen
    Lagen.
  3. Låt koka upp, sänk värmen lite och koka 5 minuter.

    lagen kokar
    Lagen kokar.
  4. Sila lagen och häll den över rödkålen. Tryck ner rödkålen med en sked så den hamnar i lagen.

    silad lag
    Silad lag.
    tryck ner rödkålen
    Tryck ner rödkålen.
  5. Låt svalna först i rumstemperatur en timme. Ställ sedan in bunken täckt med lock eller plastfolie i kylskåp och låt stå där fram till servering.

    (Som tidigast kan man servera efter den stått en timme men ännu godare om den får stå över natten i kylskåp.)

    efter en natt i kylen
    Efter en natt i kylen.
    picklad rödkål serverad
    Picklad rödkål serverad.

planera Planeringstips:

Gör gärna den picklade rödkålen dagen innan eller flera dagar före servering. Den håller sig fräsch och fin i kylskåp.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp i en plastburk med lock, håller sig då minst en vecka.

Se även dessa recept

| Julmat och andra julrecept |

Kommentarer till Picklad rödkål

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Helene ✏️ Skrivet av Susanne
Ja du kan ju prova om spadet ser fräscht ut och smakar bra, dock får du troligtvis inte ut lika mycket smak i omgång 2. Tänk på att lagen består till en del nu även av vätska från rödkålen så den är ju mer utspädd så jag tror den får en lite svagare smak och konserveringseffekten blir också mindre men äter du upp omgång 2 hyfsat snabbt går det säkert bra. Men testa gärna och skriv och berätta hur det blev! Är jättebra att veta!
✏️ Skrivet av Helene
Hej!
Fundering: kan man använda lagen till picklad rödkål till fler omgångar rödkål?
Här just nu ätit upp all kål o känns knasigt att slänga allt spad som är kvar.....