Mät upp övriga ingredienser till lagen i en kastrull d.v.s. vitvinsvinäger, strösocker, vatten, ingefära, kanelstång, stjärnanis, svartpeppar och salt.
Näringsvärde per portion (114 g): 58 kalorier, 13 g kolhydrater, 0 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer
Planeringstips
Gör gärna den picklade rödkålen dagen innan eller flera dagar före servering. Den håller sig fräsch och fin i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp i en plastburk med lock, håller sig då minst en vecka.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Helene
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan ju prova om spadet ser fräscht ut och smakar bra, dock får du troligtvis inte ut lika mycket smak i omgång 2. Tänk på att lagen består till en del nu även av vätska från rödkålen så den är ju mer utspädd så jag tror den får en lite svagare smak och konserveringseffekten blir också mindre men äter du upp omgång 2 hyfsat snabbt går det säkert bra. Men testa gärna och skriv och berätta hur det blev! Är jättebra att veta!
️ Skrivet av Helene
Hej!
Fundering: kan man använda lagen till picklad rödkål till fler omgångar rödkål?
Här just nu ätit upp all kål o känns knasigt att slänga allt spad som är kvar.....
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl