
⭐ webmaster
Hyvla rödkålen tunt. Använd gärna mandolin. Lägg strimlorna i en bunke.
Mät upp övriga ingredienser till lagen i en kastrull d.v.s. vitvinsvinäger, strösocker, vatten, ingefära, kanelstång, stjärnanis, svartpeppar och salt.
Låt koka upp, sänk värmen lite och koka 5 minuter.
Sila lagen och häll den över rödkålen. Tryck ner rödkålen med en sked så den hamnar i lagen.
Låt svalna först i rumstemperatur en timme. Ställ sedan in bunken täckt med lock eller plastfolie i kylskåp och låt stå där fram till servering.
(Som tidigast kan man servera efter den stått en timme men ännu godare om den får stå över natten i kylskåp.)
Planeringstips:
Gör gärna den picklade rödkålen dagen innan eller flera dagar före servering. Den håller sig fräsch och fin i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp i en plastburk med lock, håller sig då minst en vecka.