Sillsallad

Hemgjord sillsallad blir otroligt mycket godare än köpt. Det här är ett enkelt recept som blir väldigt gott med äppelbitar i. Välj en äppelsort med sötsyrlig smak t.ex. Ingrid Marie.
sillsallad
Jättegod sillsallad med rödbetor och äppelbitar.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 8-12 bufféportioner

Ingredienser:

Ev: Garnering:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör sillsallad så här:

  1. Lägg sillen och rödbetorna i en sil och låt rinna av.

    sill och rödbetor rinner av
    Sill och rödbetor rinner av.
  2. Koka potatisen och låt svalna och kallna om du inte redan har detta färdigt.

    • ca 300 g (ca 2-3 st) kokt kall potatis
    koka potatis
    Koka potatis.
  3. Skär kokt kall potatis i små bitar.

    Skär röd lök i små bitar.

    Lägg de små bitarna i en bunke.

    små bitar av potatis och röd lök
    Små bitar av potatis och röd lök.
  4. Skär äpplena i små bitar och lägg dem också i bunken.

    små äppelbitar tillsatt
    Små äppelbitar tillsatt.
  5. Skär sillen i små bitar och rödbetorna i små bitar.

    Lägg även detta i bunken.

    sill och rödbetor i bitar
    Sill och rödbetor i bitar.
  6. Rör försiktigt om så att allt blandas men utan att de lite mjukare potatisbitarna går sönder.

    Låt stå åtminstone några timmar i kylskåp före servering.

    sillsalladen omrörd
    Sillsalladen omrörd.
  7. Vid servering: Rör om (så blir färgen lite mörkare rosa) och servera. Man kan om man vill garnera med lite persilja.

    sillsalladen serveras
    Sillsalladen serveras.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Minst 3 dygn i kylskåp.

Kommentarer till Sillsallad

Skriv en kommentar

Se även dessa recept

| Julmat och andra julrecept |