| Julmat och andra julrecept |
Sillsallad



Ingredienser:
- ca 200 g (avrunnen vikt) (1 burk) inläggningssill
- ca 200 g (avrunnen vikt) inlagda rödbetor
- ca 300 g (ca 2-3 st) kokt kall potatis
- 1 st röd lök
- ca 200 g (ca 2 st) äpplen
Ev: Garnering:
- ev. lite persilja


Utrustning du behöver:
Gör sillsallad så här:
-
Lägg sillen och rödbetorna i en sil och låt rinna av.
- ca 200 g (avrunnen vikt) (1 burk) inläggningssill
- ca 200 g (avrunnen vikt) inlagda rödbetor
Sill och rödbetor rinner av. -
Koka potatisen och låt svalna och kallna om du inte redan har detta färdigt.
- ca 300 g (ca 2-3 st) kokt kall potatis
Koka potatis. -
Skär kokt kall potatis i små bitar.
Skär röd lök i små bitar.
Lägg de små bitarna i en bunke.
Små bitar av potatis och röd lök. -
Skär äpplena i små bitar och lägg dem också i bunken.
- ca 200 g (ca 2 st) äpplen
Små äppelbitar tillsatt. -
Skär sillen i små bitar och rödbetorna i små bitar.
Lägg även detta i bunken.
Sill och rödbetor i bitar. -
Rör försiktigt om så att allt blandas men utan att de lite mjukare potatisbitarna går sönder.
Låt stå åtminstone några timmar i kylskåp före servering.
Sillsalladen omrörd. -
Vid servering: Rör om (så blir färgen lite mörkare rosa) och servera. Man kan om man vill garnera med lite persilja.
- ev. lite persilja
Sillsalladen serveras.
Hållbarhet och förvaring:
Minst 3 dygn i kylskåp.