Sillsallad
💬 0 kommentarerHemgjord sillsallad blir otroligt mycket godare än köpt. Det här är ett enkelt recept som blir väldigt gott med äppelbitar i. Välj en äppelsort med sötsyrlig smak t.ex. Ingrid Marie.



Ingredienser:
- ca 200 g (avrunnen vikt) (1 burk) inläggningssill
- ca 200 g (avrunnen vikt) inlagda rödbetor
- ca 300 g (ca 2-3 st) kokt kall potatis
- 1 st röd lök
- ca 200 g (ca 2 st) äpplen
Ev: Garnering:
- ev. lite persilja


Utrustning:
Gör så här:
-
Lägg sillen och rödbetorna i en sil och låt rinna av.
- ca 200 g (avrunnen vikt) (1 burk) inläggningssill
- ca 200 g (avrunnen vikt) inlagda rödbetor
Sill och rödbetor rinner av. -
Koka potatisen och låt svalna och kallna om du inte redan har detta färdigt.
- ca 300 g (ca 2-3 st) kokt kall potatis
Koka potatis. -
Skär kokt kall potatis i små bitar.
Skär röd lök i små bitar.
Lägg de små bitarna i en bunke.
Små bitar av potatis och röd lök. -
Skär äpplena i små bitar och lägg dem också i bunken.
- ca 200 g (ca 2 st) äpplen
Små äppelbitar tillsatt. -
Skär sillen i små bitar och rödbetorna i små bitar.
Lägg även detta i bunken.
Sill och rödbetor i bitar. -
Rör försiktigt om så att allt blandas men utan att de lite mjukare potatisbitarna går sönder.
Låt stå åtminstone några timmar i kylskåp före servering.
Sillsalladen omrörd. -
Vid servering: Rör om (så blir färgen lite mörkare rosa) och servera. Man kan om man vill garnera med lite persilja.
- ev. lite persilja
Sillsalladen serveras.
Hållbarhet och förvaring:
Minst 3 dygn i kylskåp.
| Jul |