Inlagda rödbetor
Att göra egna inlagd rödbetor är mycket enkelt och blir både godare än köpta och man slipper dessutom onödiga tillsatser. Först kokar man rödbetorna (på samma sätt som man kokar potatis). Därefter tar man bort skalet och kokar sedan upp inläggningslagen och häller över.
Tid: 1 timme, varav 40 min kokning
Mängd: 1 kg
Ingredienser:
Kokning:
Inläggningslag:
- 5 dl kokspad
- 1,5 dl strösocker
- 1,25 dl ättikssprit (12%)
- 0,5 tsk hela vitpepparkorn
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Serveringstips
Servera till pytt i panna eller andra passande maträtter. Man kan också använda inlagda rödbetor till andra recept som t.ex. rödbetssallad.
Tips & tricks
Receptet går bra att dubbla.
Variationstips
Krydda med kryddnejlikor.
Hållbarhet och förvaring
Förvara svalt. Hållbarhet 6-12 månader.
️ Skrivet av
Med kryddnejlika.
️ Skrivet av
Ett enkelt recept lätt att laga och jättegott. Tack.
️ Skrivet av
Mycket bra recept.
️ Skrivet av
Ett utmärkt recept, något jag skulle vilja ha med är att innan rödbetorna ätes bör de legat i lagen ca 3 veckor för att få rätta smaken
webmaster
️ Skrivet av
Kul att så många tycker om receptet och tack för att ni skriver! 😊