
Rödbetssallad
💬 50 kommentarerGör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket krispig och god med äpple i. Den blir så mycket godare än köpt att man aldrig vill ha det mer. Ett måste på julbordet.



Ingredienser:
- ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 st liten röd lök
- 300 g (ca 2 st) röda äpplen

Gör så här:
-
Låt rödbetorna rinna av.
- ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
Rödbetorna rinner av. -
Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.
(Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar. Dressing blandad och klar. -
Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.
Äpple och röd lök i små bitar. Äpple och röd lök blandat med dressingen. -
Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.
Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.
Rödbetor i små tärningar. Rödbetssalladen klar.
Serveringstips:
Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.
Hållbarhet och förvaring:
Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

✏️ Skrivet av
Otroligt gott. Så fräsch med äpple i.

✏️ Skrivet av
Så himla gott!!! Jag testade att hacka allt i matberedaren och det gick bra det med. 😊

✏️ Skrivet av
jag tyckte om det

✏️ Skrivet av
Rödbetssallad är rätt så gott som man kan ha till jul om man vill. Man kan ha de på en köttbullsmacka också och man kan ha de på en skinkmacka med.ja de är alltid lika gott de här med ..

⭐ webmaster
💬
Svar till
Vivi Petersson
✏️ Skrivet av
Nej rödbetssallad går inte att frysa. Majonnäs tror jag tyvärr inte heller blir bra att frysa, den kommer separera.