Rödbetssallad



Ingredienser:
- ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 st liten röd lök
- 300 g (ca 2 st) röda äpplen

Gör så här:
-
Låt rödbetorna rinna av.
- ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
Rödbetorna rinner av. -
Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.
(Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar. Dressing blandad och klar. -
Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.
Äpple och röd lök i små bitar. Äpple och röd lök blandat med dressingen. -
Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.
Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.
Rödbetor i små tärningar. Rödbetssalladen klar.
Serveringstips:
Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.
Hållbarhet och förvaring:
Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

⭐ webmaster