Rödbetssallad
Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket krispig och god med äpple i. Den blir så mycket godare än köpt att man aldrig vill ha det mer. Ett måste på julbordet.
Tid: 30 minuter
6-8 bufféportioner
Ingredienser:
- ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 st liten röd lök
- 300 g (ca 2 st) röda äpplen
Glutenfritt
Vegetariskt
Gör så här:
-
Låt rödbetorna rinna av.
- ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
-
Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.
(Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
-
Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.
-
Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.
Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.
Serveringstips:
Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.
Hållbarhet och förvaring:
Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.
✏️ Skrivet av
Soligt god med tydlig senapssmak
✏️ Skrivet av
Min Fästmö har gjort denna till Familjens julbord, god vet hur länge och den går hem var gång! Rekommenderar varmt.
✏️ Skrivet av
En favvo sedan flera år, kanongod och inte så flööötig som köpt.
⭐ webmaster
💬
Svar till
Birgitta
✏️ Skrivet av
Vad roligt att du tyckte om receptet! 😊 Tack för att du skrev! ❤️
✏️ Skrivet av
Så god rödbetssallad, tog inget äpple i, eftersom jag är allergisk. Men det var ingen som saknade det. Denna ska jag göra fler gånger 👍