Recepten.se – Recept> Tillbehör> Rödbetssallad

Rödbetssallad

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket krispig och god med äpple i. Den blir så mycket godare än köpt att man aldrig vill ha det mer. Ett måste på julbordet.
rödbetssallad
Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.
Skriv ut   Mejla
Tid: 30 minuter
Mängd: 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Gör så här:

  1. Låt rödbetorna rinna av.

    instruktion steg 1 rödbetssallad
    Rödbetorna rinner av.
  2. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.

    (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

    instruktion steg 2.1 rödbetssallad
    Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar.
    instruktion steg 2.2 rödbetssallad
    Dressing blandad och klar.
  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.

    instruktion steg 3.1 rödbetssallad
    Äpple och röd lök i små bitar.
    instruktion steg 3.2 rödbetssallad
    Äpple och röd lök blandat med dressingen.
  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.

    Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.

    instruktion steg 4.1 rödbetssallad
    Rödbetor i små tärningar.
    instruktion steg 4.2 rödbetssallad
    Rödbetssalladen klar.

Information och tips

Serveringstips

Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

Hållbarhet och förvaring

Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Bayda
👌🏻
Skrivet av Patrik
Mycket bra recept, skall förfina det.
Skrivet av Emmylou
Helt fantastisk, har aldrig tyckt om den man köper i affären men denna är supersmarrig!
Skrivet av Mona
Soligt god med tydlig senapssmak
Skrivet av TomteNissen
Min Fästmö har gjort denna till Familjens julbord, god vet hur länge och den går hem var gång! Rekommenderar varmt.
Recept och foto: Susanne Jarl