| Julmat och andra julrecept | Tillbehör |

Rödbetssallad

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket godare och hälsosammare utan tillsatser jämfört med köpt.
rödbetssallad
Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Låt rödbetorna rinna av.

  2. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.

    (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.

  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.

    Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 rödbetssallad
1. Rödbetorna rinner av.
instruktion steg 2.1 rödbetssallad
2.1. Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar.
instruktion steg 2.2 rödbetssallad
2.2. Dressing blandad och klar.
instruktion steg 3.1 rödbetssallad
3.1. Äpple och röd lök i små bitar.
instruktion steg 3.2 rödbetssallad
3.2. Äpple och röd lök blandat med dressingen.
instruktion steg 4.1 rödbetssallad
4.1. Rödbetor i små tärningar.
instruktion steg 4.2 rödbetssallad
4.2. Rödbetssalladen klar.

servera Serveringstips:

Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Annette    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att du tycker om rödbetssalladen!
   kommentar  Skrivet av  Annette  
Underbar rödbetssallad!
 svar  Svar till  Inga-Lise    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Vad kul att du tycker om receptet, det är en av mina absoluta favoriter på julbordet! Tack detsamma - God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig också!
   kommentar  Skrivet av  Inga-Lise  
Tack! Så bra. Detta recept är jättebra, enkelt och gott! God Jul! och Gott Nytt År!
 svar  Svar till  Inga-Lise    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja man kan ta purjolök.

Skriv och läs alla 33 kommentarer