Rödbetssallad

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket godare och hälsosammare utan tillsatser jämfört med köpt.
rödbetssallad
Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Låt rödbetorna rinna av.

    instruktion steg 1 rödbetssallad
    Rödbetorna rinner av.
  2. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.

    (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

    instruktion steg 2.1 rödbetssallad
    Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar.
    instruktion steg 2.2 rödbetssallad
    Dressing blandad och klar.
  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.

    instruktion steg 3.1 rödbetssallad
    Äpple och röd lök i små bitar.
    instruktion steg 3.2 rödbetssallad
    Äpple och röd lök blandat med dressingen.
  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.

    Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.

    instruktion steg 4.1 rödbetssallad
    Rödbetor i små tärningar.
    instruktion steg 4.2 rödbetssallad
    Rödbetssalladen klar.

servera Serveringstips:

Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Kommentarer till Rödbetssallad

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Frida penna Skrivet av Susanne
Ja det är bara att använda fantasin, någon frukt eller grönsak som man kan tycka passar. Lagom moget päron? Skriv gärna och berätta hur det blev om du testar något annat än äpple, jag gör själv alltid med äpple så jag har inte provat något annat! 
penna Skrivet av Frida
Kan man använda något annat än äpple i för att få det lite krispigt? Har äppelallergiker i familjen!
besökare Svar till Annette penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tycker om rödbetssalladen!
penna Skrivet av Annette
Underbar rödbetssallad!
besökare Svar till Inga-Lise penna Skrivet av Susanne
Vad kul att du tycker om receptet, det är en av mina absoluta favoriter på julbordet! Tack detsamma - God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig också!
penna Skrivet av Inga-Lise
Tack! Så bra. Detta recept är jättebra, enkelt och gott! God Jul! och Gott Nytt År!
besökare Svar till Inga-Lise penna Skrivet av Susanne
Ja man kan ta purjolök.
penna Skrivet av Inga-Lise
Går det med purjolök?
Den var så billig ett tag, så jag har gott om det.
besökare Svar till Marita penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset, även turkisk yoghurt fungerar om man vill slippa avrinningen.
penna Skrivet av Marita
Jag använder numer aldrig den dyrare crème fraîchen utan låter vanlig naturell yoghurt rinna av till önskad konstisens. Det blir precis lika bra.

Läs alla 35 kommentarer

Se även dessa recept

| Julmat och andra julrecept | Tillbehör |