Rödbetssallad
Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket krispig och god med äpple i. Den blir så mycket godare än köpt att man aldrig vill ha det mer. Ett måste på julbordet.
Tid: 30 minuter
6-8 bufféportioner
Ingredienser:
- ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 st liten röd lök
- 300 g (ca 2 st) röda äpplen
Glutenfritt
Vegetariskt
Gör så här:
Serveringstips
Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.
Hållbarhet och förvaring
Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.
️ Skrivet av
Soligt god med tydlig senapssmak
️ Skrivet av
Min Fästmö har gjort denna till Familjens julbord, god vet hur länge och den går hem var gång! Rekommenderar varmt.
️ Skrivet av
En favvo sedan flera år, kanongod och inte så flööötig som köpt.
webmaster
Svar till
Birgitta
️ Skrivet av
Vad roligt att du tyckte om receptet! 😊 Tack för att du skrev! ❤️
️ Skrivet av
Så god rödbetssallad, tog inget äpple i, eftersom jag är allergisk. Men det var ingen som saknade det. Denna ska jag göra fler gånger 👍