Rödbetssallad

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket krispig och god med äpple i. Den blir så mycket godare än köpt att man aldrig vill ha det mer. Ett måste på julbordet.
rödbetssallad
Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Låt rödbetorna rinna av.

    instruktion steg 1 rödbetssallad
    Rödbetorna rinner av.
  2. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.

    (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

    instruktion steg 2.1 rödbetssallad
    Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar.
    instruktion steg 2.2 rödbetssallad
    Dressing blandad och klar.
  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.

    instruktion steg 3.1 rödbetssallad
    Äpple och röd lök i små bitar.
    instruktion steg 3.2 rödbetssallad
    Äpple och röd lök blandat med dressingen.
  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.

    Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.

    instruktion steg 4.1 rödbetssallad
    Rödbetor i små tärningar.
    instruktion steg 4.2 rödbetssallad
    Rödbetssalladen klar.

servera Serveringstips:

Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Se även dessa recept

| Julmat och andra julrecept | Tillbehör |

Kommentarer till Rödbetssallad

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Katrin liden
Rödbetssallad är rätt så gott som man kan ha till jul om man vill. Man kan ha de på en köttbullsmacka också och man kan ha de på en skinkmacka med.ja de är alltid lika gott de här med ..
💬 Svar till Vivi Petersson ✏️ Skrivet av Susanne
Nej rödbetssallad går inte att frysa. Majonnäs tror jag tyvärr inte heller blir bra att frysa, den kommer separera.
✏️ Skrivet av Vivi Petersson
Hej, jag undrar om det går att frysa rödbetssallad och majonnäs.Tack Vivi Petersson
✏️ Skrivet av Anders Doverud
Tack, jag får väl göra mindre sats då. :)
💬 Svar till Anders Doverud ✏️ Skrivet av Susanne
Den ser kanske inte så fräsch ut efter 5 dagar, det betyder inte att den inte går att äta. Smaka på den och smakar den ok så är det bara att äta. Jag skriver så för att man inte ska räkna med att den håller sig längre än så för den är både finare och godare innan 5 dagar har passerat.