
⭐ webmaster
Strimla rödkålen. Lägg i en stor skål.
Skala apelsinerna och skär klyftorna i mindre bitar.
Skala och skär äpplena i mindre bitar.
Lägg alltsammans i skålen.
Tillsätt babyspenaten.
(Skölj om det behövs, tänk dock på att du bör låta sköljd babyspenat rinna av ordentligt innan du blandar ihop den annars blir det väldigt blött.)
Blanda rödkålen med apelsinbitarna, äppelbitarna och babyspenaten.
Gör dressingen. Pressa saften ur apelsinen. Blanda med olivolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över och vänd runt salladen.
Hacka valnötterna grovt, använd en vass kniv. Strö ovanpå och rör om lite.
Serveringstips:
Vänd gärna runt salladen så att salladen tar mer smak av dressingen före servering.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp med plastfolie eller lock. Håller sig upp till 5 dygn men är fräschast nygjord upp till 1-2 dygn. Vänd gärna runt salladen då och då så håller den sig bättre och blir godare när dressingen fördelar sig.