Rödkålssallad
Mycket god rödkålssallad. Med apelsin, äpple, rödkål, valnötter, sallad och rödkål. Passar perfekt på julbordet.
Rödkålssallad, mycket god sallad med apelsin, äpple och rödkål.
Tid: 30 minuter
Mängd: 4-8 portioner
Ingredienser:
Dressing:
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Strimla rödkålen. Lägg i en stor skål.
Strimla rödkål.
Skala apelsinerna och skär klyftorna i mindre bitar.
Skala och skär äpplena i mindre bitar.
Lägg alltsammans i skålen.
Rödkål, apelsinbitar och äppelbitar.
Tillsätt babyspenaten.
(Skölj om det behövs, tänk dock på att du bör låta sköljd babyspenat rinna av ordentligt innan du blandar ihop den annars blir det väldigt blött.)
Babyspenat tillsatt.
Blanda rödkålen med apelsinbitarna, äppelbitarna och babyspenaten.
Blandat.
Gör dressingen. Pressa saften ur apelsinen. Blanda med olivolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
Pressa ur apelsinsaft.
Tillsätt olivolja, vatten, salt, peppar.
Dressingen.
Häll dressingen över och vänd runt salladen.
Dressingen hälls på.
Salladen blandad.
Hacka valnötterna grovt, använd en vass kniv. Strö ovanpå och rör om lite.
Grovt hackade valnötter.
Rödkålssallad med hackade valnötter.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (182 g): 167 kcal, 16 g kolhydrater, 10 g fett, 2 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Vänd gärna runt salladen så att salladen tar mer smak av dressingen före servering.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp med plastfolie eller lock. Håller sig upp till 5 dygn men är fräschast nygjord upp till 1-2 dygn. Vänd gärna runt salladen då och då så håller den sig bättre och blir godare när dressingen fördelar sig.
1
webmaster
Svar till
Ingrid T
️ Skrivet av Susanne
2019-12-21 21:26
Ja, det är ju en sallad, man kan göra lite som man vill, inte så noga! Lycka till och skriv gärna hur det blev om du provar! God Jul ❤️
️ Skrivet av Ingrid T
2019-12-21 18:30
Tror du man kan byta spenaten mot färsk grönkål ?
1