| Julmat |

Rödkålssallad

Mycket god rödkålssallad. Med apelsin, äpple, rödkål, valnötter, sallad och rödkål. Passar perfekt på julbordet.
rödkålssallad
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4-8 portioner

Ingredienser:

Dressing:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. Strimla rödkålen. Lägg i en stor skål.

    instruktion steg 1 rödkålssallad
    Strimla rödkål.
  2. Skala apelsinerna och skär klyftorna i mindre bitar.

    Skala och skär äpplena i mindre bitar.

    Lägg alltsammans i skålen.

    instruktion steg 2 rödkålssallad
    Rödkål, apelsinbitar och äppelbitar.
  3. Tillsätt babyspenaten.

    (Skölj om det behövs, tänk dock på att du bör låta sköljd babyspenat rinna av ordentligt innan du blandar ihop den annars blir det väldigt blött.)

    instruktion steg 3 rödkålssallad
    Babyspenat tillsatt.
  4. Blanda rödkålen med apelsinbitarna, äppelbitarna och babyspenaten.

    instruktion steg 4 rödkålssallad
    Blandat.
  5. Gör dressingen. Pressa saften ur apelsinen. Blanda med olivolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.

    instruktion steg 5.1 rödkålssallad
    Pressa ur apelsinsaft.
    instruktion steg 5.2 rödkålssallad
    Tillsätt olivolja, vatten, salt, peppar.
    instruktion steg 5.3 rödkålssallad
    Dressingen.
  6. Häll dressingen över och vänd runt salladen.

    instruktion steg 6.1 rödkålssallad
    Dressingen hälls på.
    instruktion steg 6.2 rödkålssallad
    Salladen blandad.
  7. Hacka valnötterna grovt, använd en vass kniv. Strö ovanpå och rör om lite.

    instruktion steg 7.1 rödkålssallad
    Grovt hackade valnötter.
    instruktion steg 7.2 rödkålssallad
    Rödkålssallad med hackade valnötter.

Näringsvärde Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (182 g): 167 kalorier, 16 g kolhydrater, 10 g fett, 2 g protein, 3 g fibrer

servera Serveringstips

Vänd gärna runt salladen så att salladen tar mer smak av dressingen före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp med plastfolie eller lock. Håller sig upp till 5 dygn men är fräschast nygjord upp till 1-2 dygn. Vänd gärna runt salladen då och då så håller den sig bättre och blir godare när dressingen fördelar sig.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Ingrid T ✏️ Skrivet av Susanne
Ja, det är ju en sallad, man kan göra lite som man vill, inte så noga! Lycka till och skriv gärna hur det blev om du provar! God Jul ❤️
✏️ Skrivet av Ingrid T
Tror du man kan byta spenaten mot färsk grönkål ?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest