
⭐ webmaster
Mycket goda julköttbullar kryddade med julkryddorna ingefära, kanel och nejlikor som ger extra god julsmak. Kanske låter det konstigt med dessa kryddor i köttbullar men det blir verkligen gott!
Självklart passar även vanliga köttbullar bra till jul, båda recepten är väldigt goda.
Servera gärna julköttbullarna med rödbetskornotto, mycket gott och vackert.
Mät upp havregryn, potatismjöl, grädde och vatten i en bunke. Blanda. Låt stå och dra 10 minuter.
(Det gör att havregrynen suger upp en del av vätskan så att det blir mer som en gröt.)
Tillsätt salt, svartpeppar, kanel, ingefära, nejlikor och ägg. Rör ihop allt med en sked.
Tillsätt köttfärsen. Blanda till en jämn smet med en sked.
Rulla runda köttbullar antingen med händerna eller använd två matskedar.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttbullarna på medelvärme ca 10 minuter. Köttbullarna ska få fin stekpanna runtom och genomstekta inuti utan att bli brända.
Skaka pannan så att köttbullarna rullar runt eller använd stekpincett för att vända köttbullarna. Sänk värmen om stekytan blir för mörk.
Det går bra att steka köttbullarna alltefter man rullar dem om man håller koll så alla blir lagom stekta. Man kan också rulla alla först och steka sen.
Servera julköttbullarna på julbordet eller till en god lunch tillsammans med t.ex. rödbetskornotto.
Serveringstips:
Tips & tricks:
GI Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
| Jul |