| Nötkött |

Nötfärs / Köttfärs

Nötfärs
Nötfärs med mindre än 10 % fett.

pil Recept med Nötfärs / Köttfärs

Nötfärs eller köttfärs är malt kött från nötdjur och innehåller alltså 100% nötkött. Det passar bra att använda till biffar, köttbullar, hamburgare, lasagne med flera välkända recept. Köttfärs är en vanlig ingrediens i svensk husmanskost.

Nötfärs innehåller ca 10% fett vilket är mindre än fläskfärs och blandfärs vilket gör att nötfärsen är lite torrare.

För att hamburgare ska få heta hamburgare i Sverige måste de göras av 100% nötfärs.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Nötfärs / Köttfärs:

  • Medium: 68°C
  • Genomstekt: 75°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

minced beef, ground beef, minced meat

Hitta Finns i affären:

I köttdisken.

Tummen upp GI tips:

Köttfärs innehåller precis som annat kött väldigt lite kolhydrater och har därför lågt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Nötfärs man köper färsk i affären har väldigt kort hållbarhet. Du bör använda det samma dag eller frysa in direkt. Förvara aldrig nötfärs i mer än +4°C.

Sedlar Pris:

ca 40-60 kr/kg

Kundvagn Köptips:

Passa på att köpa när det säljs för ca 40 kr/kg vilket de flesta affärer gör med jämna mellanrum. Passa på då och frys in i platta paket (så att de lättare tinar).

Byt ut Ersätt med:

Blandfärs, fläskfärs.