Hedvigsoppa





Ingredienser:
- 1-2 st (ca 200 g) gula lökar
- 500 g nötfärs
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 500-600 g vitkål
- 250 g (ca 3 st) skalade morötter
- 2 klyftor vitlök
- 10 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- 2 msk tomatpuré


Gör så här:
-
Skala och hacka löken i små bitar.
- 1-2 st (ca 200 g) gula lökar
Hackad gul lök. -
Hetta upp en klick smör eller olja i en stor kastrull som rymmer minst 3 liter (gäller en sats).
Lägg i den hackade löken och nötfärsen. Salta och peppra. Sänk värmen så det inte blir bränt och stek tills löken blivit genomskinlig, rör om då och då.
- 500 g nötfärs
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Smält smör. Stek lök och nötfärs. -
Strimla vitkålen.
Skala och skär morötter i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Strimlad vitkål. Morötter och vitlök i bitar. -
Tillsätt vatten och buljongtärningar (eller buljongpulver). Låt koka upp.
- 10 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
Vatten och buljongpulver tillsatt. Det kokar. -
Tillsätt vitkål, morötter och vitlök och rör om.
Vitkål, morötter och vitlök tillsatt. -
Tillsätt till sist tomatpuré och rör om.
- 2 msk tomatpuré
Tomatpuré tillsatt. Nu ska soppan koka. -
Låt koka på svag värme ca 10 minuter tills kålen mjuknat.
Smaka av med salt och peppar.
Servera hedvigsoppan!
Hedvigsoppan klar.
Serveringstips:
Servera gärna med en klick crème fraiche och gott bröd, t.ex. majsbröd.
LCHF Tips:
Byt ut morötterna mot mera vitkål eller andra grönsaker med lågt GI t.ex. blomkål eller broccoli.
Variationstips:
Det går jättebra att byta ut eller komplettera med andra grönsaker.

⭐ webmaster