



| Förrätter | Kvällsmat | Soppor | Vegetariskt |
Utrustning du behöver:
Hacka den gula löken fint. Hetta upp smöret i en kastrull.
Lägg löken i det smälta smöret och stek några minuter tills löken är blank och genomstekt. (Sänk gärna temperaturen när du steker löken så att den inte blir bränd.)
Skär under tiden tomaterna i bitar om du använder färska hela tomater. (Hela eller krossade tomater på burk behöver inte skäras.)
Häll på vatten, buljongtärning, svartpeppar och tomatbitarna.
Låt koka upp, sänk värmen och koka under lock ca 10 min om du använder tomater på konservburk.
Om du använder färska tomater koka gärna lite längre, ca 20 min. Tryck till med en slev så att tomaterna hamnar under vattenytan. Allteftersom det kokar så frigörs vatten från tomaterna och vätskenivån höjs.
Smaka på soppan och tillsätt ev. mer salt och peppar. Om du använt färska tomater så använd gärna en mixer för att få soppan så slät du vill ha den.
Tillsätt en skvätt grädde eller mjölk.
Smaka av och servera. Garnera gärna med persilja eller basilikablad.
Serveringstips:
Servera gärna med färsk basilika och brödkrutonger eller rostat bröd. Andra goda tillbehör är riven ost eller mozzarella i bitar. Om man vill göra soppan lite lyxigare och mäktigare kan man servera med riven parmesanost (som smälter i den varma soppan) och krydda med oregano och vitlök. Ger en italiensk touch och en mer mustig smak!
LCHF Tips:
Häll i mera vispgrädde och servera med riven ost eller mozzarella i bitar.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven tomatsoppa kan förvaras i kylskåp i minst 5 dygn.