
Tomatsoppa - Krämig och god - Enkelt recept
💬 99 kommentarer



Ingredienser:
- ca 2 msk smör
- 1 st gul lök
- ca 800-1 000 g goda tomater
- eller 800-1 000 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- eller 1 dl mjölk
- 1 krm malen svartpeppar
- 2 st tärningar grönsaksbuljong
- 0-1 tsk salt



Utrustning:
- mixer (om du använder färska tomater)
Gör så här:
-
Hacka den gula löken fint. Hetta upp smöret i en kastrull.
Hackad gul lök. Smöret bubblar. -
Lägg löken i det smälta smöret och stek några minuter tills löken är blank och genomstekt. (Sänk gärna temperaturen när du steker löken så att den inte blir bränd.)
Skär under tiden tomaterna i bitar om du använder färska hela tomater. (Hela eller krossade tomater på burk behöver inte skäras.)
- ca 800-1 000 g goda tomater
- eller 800-1 000 g krossade tomater
Löken stekt blank och fin. Tomaterna skurna i bitar. - ca 800-1 000 g goda tomater
-
Häll på vatten, buljongtärning, svartpeppar och tomatbitarna.
Låt koka upp, sänk värmen och koka under lock ca 10 min om du använder tomater på konservburk.
Om du använder färska tomater koka gärna lite längre, ca 20 min. Tryck till med en slev så att tomaterna hamnar under vattenytan. Allteftersom det kokar så frigörs vatten från tomaterna och vätskenivån höjs.
- 1 dl vatten
- 1 krm malen svartpeppar
- 2 st tärningar grönsaksbuljong
Vatten, buljongtärning, svartpeppar tillsatt. Tomatbitar tillsatta. -
Smaka på soppan och tillsätt ev. mer salt och peppar. Om du använt färska tomater så använd gärna en mixer för att få soppan så slät du vill ha den.
Tillsätt en skvätt grädde eller mjölk.
Smaka av och servera. Garnera gärna med persilja eller basilikablad.
- 1 dl vispgrädde
- eller 1 dl mjölk
- 0-1 tsk salt
Färdigkokt tomatsoppa. Mixad tomatsoppa. - 1 dl vispgrädde
Serveringstips:
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Förrätter | Kvällsmat | Soppor | Vegetariskt |


⭐ webmaster

Mvh
Margaretha

