Tomatsoppa - Krämig och god - Enkelt recept
Den här tomatsoppan blir riktigt krämig och god om du använder goda tomater. Jag rekommenderar hemodlade tomater eller köpta färska kvisttomater eller hela tomater alternativt krossade tomater på burk av något bättre märke där tomaterna har god smak. Då blir soppan fantastiskt god!
Tid: 30 minuter
4 portioner
Ingredienser:
- ca 2 msk smör
- 1 st gul lök
- ca 800-1 000 g goda tomater
- eller 800-1 000 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- eller 1 dl mjölk
- 1 krm malen svartpeppar
- 2 st tärningar grönsaksbuljong
- 0-1 tsk salt
Laktosfritt - Välj laktosfri grädde och smör.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- mixer (om du använder färska tomater)
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (325 g): 230 kalorier, 15 g kolhydrater, 17 g fett, 3 g protein
Serveringstips
Servera gärna med färsk basilika och brödkrutonger eller rostat bröd. Andra goda tillbehör är riven ost eller mozzarella i bitar.
Om man vill göra soppan lite lyxigare och mäktigare kan man servera med riven parmesanost (som smälter i den varma soppan) och krydda med oregano och vitlök. Ger en italiensk touch och en mer mustig smak!
LCHF Tips
Häll i mera vispgrädde och servera med riven ost eller mozzarella i bitar.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven tomatsoppa kan förvaras i kylskåp i minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Frisk och god, ett recept att spara!
️ Skrivet av
Jättegod 😋
️ Skrivet av
Soppan är alldeles för syrlig. Inte alls gott
️ Skrivet av
Ska det inte vara 1 l vatten?
webmaster
Svar till
Margaretha Ahl
️ Skrivet av
Skalen blir också mixade, det blir så små bitar även av skalet så att soppan blir slät.