Forma smeten till biffar. Platta ut med händerna till biffar som håller ihop ca 7 cm i diameter och 2 cm tjocka. Lägg biffarna på ett fat.
Forma till biffar.Lägg på ett fat.
Stek eller grilla biffarna ca 4 minuter per sida.
(På bilderna har jag gjort dubbel sats av detta recept. Ena satsen med ägg och andra utan ägg.)
Grilla på ena sidan.De burgare som det är ägg i ses högst upp i bild, det rinner ut lite ur dem och de expanderar lite. Med enbart äggula händer inte detta - dock inget problem tycker jag.Grilla på andra sidan.
Servera med goda tillbehör t.ex. hamburgarbröd, fetaost, cole slaw, någon kall sås med crème fraiche, sallad.
Servera med t.ex. hamburgarbröd med fullkorn eller kokt fullkornsbulgur och t.ex. tzatziki eller soltorkad tomatsås och goda grönsaker.
LCHF Tips
Servera med t.ex. fetaost, soltorkad tomatsås eller tzatziki och goda grönsaker som t.ex. zucchini, broccoli eller sparris.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överblivna biffar i kylskåp där de håller sig minst 5 dygn. Går även bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Kent
️ Skrivet av Susanne
Man kan ha lök i alla former av köttbullar och köttfärsbiffar om man vill. Det är en smaksak. Jag kan tycka att de håller ihop lite sämre om man har i lök.
️ Skrivet av Kent
Kan man inte ha lök eller det förstör?
webmaster
Svar till
Anonym
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan göra burgare utan chipotle paste. Men då bör du kanske smaksätta med någon mer krydda.
️ Skrivet av Anonym
Hej, kan man skippa chipotle paste? Har nämligen inte det hemma.
webmaster
Svar till
Eva Sundin
️ Skrivet av Susanne
Kul att du gillade burgarna! Tack för att du skrev! :)