Forma smeten till biffar. Platta ut med händerna till biffar som håller ihop ca 7 cm i diameter och 2 cm tjocka. Lägg biffarna på ett fat.
Forma till biffar.Lägg på ett fat.
Stek eller grilla biffarna ca 4 minuter per sida.
(På bilderna har jag gjort dubbel sats av detta recept. Ena satsen med ägg och andra utan ägg.)
Grilla på ena sidan.De burgare som det är ägg i ses högst upp i bild, det rinner ut lite ur dem och de expanderar lite. Med enbart äggula händer inte detta - dock inget problem tycker jag.Grilla på andra sidan.
Servera med goda tillbehör t.ex. hamburgarbröd, fetaost, cole slaw, någon kall sås med crème fraiche, sallad.
Man kan ha lök i alla former av köttbullar och köttfärsbiffar om man vill. Det är en smaksak. Jag kan tycka att de håller ihop lite sämre om man har i lök.
️ Skrivet av Kent
Kan man inte ha lök eller det förstör?
webmaster
Svar till
Anonym
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan göra burgare utan chipotle paste. Men då bör du kanske smaksätta med någon mer krydda.
️ Skrivet av Anonym
Hej, kan man skippa chipotle paste? Har nämligen inte det hemma.
webmaster
Svar till
Eva Sundin
️ Skrivet av Susanne
Kul att du gillade burgarna! Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Eva Sundin
Blev mycket goda burgare som var superenkla att göra.