Hamburgare

Gör dina egna hamburgare med detta enkla recept och servera gärna med hemgjorda hamburgerbröd, chilidressing och/eller gurkdressing.
hamburgare med tillbehör
Hamburgare serverad med sallad, tomater, gurka och rödlök. Brödet är egna hamburgerbröd, se länk nedan.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 6-8 st

Ingredienser:

Hamburgare:

Servering:

Chilidressing:

Gurkdressing:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Strö över kryddan.

Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.

Hetta upp en stekpanna med matfett eller tänd grillen. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek eller grilla dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.

Om du vill göra någon av dressingförslagen ovan blandar du bara alla ingredienserna i en skål.

Servera med hamburgerbröd, sallad och ev. någon dressing.

Smaklig måltid!

GI GI Tips:

Servera hamburgaren med fullkornsbröd och ta inte jättemycket dressing av förslagen ovan eftersom bostongurka och chilisås innehåller socker. Du kan annars göra dressing av något som inte innehåller så mycket kolhydrater som t.ex. ajvar relish och crème fraiche blandat. Majonnäs går också bra.

LCHF LCHF Tips:

Uteslut hamburgerbrödet och servera hamburgaren med sallad och någon annan god sås som inte innhåller socker. T.ex. kan man blanda crème fraiche, majonnäs och chilipulver.

Kommentarer till Hamburgare

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till pierre penna Skrivet av Susanne
Tack för input! Intressant!
besökare Svar till Sara penna Skrivet av pierre
Om man måste tillsätta ägg i färsen så har man inte korrekt färs. En riktig hamburgerfärs ska ligga på 20% fetthalt. Då behövs inga ägg eller fläsk. Köp shortribs så är problemet löst.
besökare Svar till Börje penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
besökare Svar till Tobbe penna Skrivet av Börje
Om du fryser in burgarna och sedan steker de frysta sà sväller de inte. De ska vara max 1 cm tjocka.
penna Skrivet av Sara
Om man blandar i endast äggula, så kommer dina hamburgare vara lätta att äta och inte svälla. Alltså strunta i äggvitan!
besökare Svar till Tobbe penna Skrivet av Susanne

Mycket intressant fråga! Det är mycket stärkelse i form av potatisflingor m.m. i köpta hamburgare och jag gissar att detta påverkar eftersom det binder fett och vätska och håller ihop. Dock vill jag själv inte tillsätta potatismjöl i mina biffar eftersom det är onyttigt - det är snabba kolhydrater nästan som socker. Den största anledningen till att dessa ingredienser finns i köpta hamburgare är nog för att det är billiga ingredienser att blanda ut köttet med snarare än de kemiska egenskaperna (om nu min gissning stämmer).

Om någon vet eller tror något annat, skriv gärna! :)

penna Skrivet av Tobbe
Om man även blandar i ett ägg i "hamburgersmeten" så håller de ihop mycket bättre efter stekning och smular inte sönder när man äter.

Någon som vet hur man får dem att inte "svälla" när man steker dem. Jag brukar göra 150-200g burgare av älgfärs men de har en väldigt förmåga att bukta upp så de blir halvrunda biffar istället...
Hur är köpesburgare gjorda? Finmalent och tillsatser av annat?
penna Skrivet av GIs
Note to self (and others): Läs en extra gång om att hamburgarna ska vara _tunna_! :)

Nedrans svåra att äta blev dem - men väldigt goda, och så enkelt!
penna Skrivet av ...
tack så mkt smaka skit gott tack
penna Skrivet av lwjaen
fan var gott

Läs alla 20 kommentarer

Se även dessa recept

| GI Recept | Grillat | Kvällsmat | Nötkött |