| GI Recept | Grillat | Kvällsmat | Nötkött |

Hamburgare

Gör dina egna hamburgare med detta enkla recept och servera gärna med hemgjorda hamburgerbröd, chilidressing och/eller gurkdressing.
hamburgare med tillbehör
Hamburgare serverad med sallad, tomater, gurka och rödlök. Brödet är egna hamburgerbröd, se länk nedan.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 6-8 st

Ingredienser:

Hamburgare:

Servering:

Chilidressing:

Gurkdressing:

Utrustning som är bra att ha:

Vintips:

Domaine Lalande Réserve (nr 22299)

Gör så här:

Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Strö över kryddan.

Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.

Hetta upp en stekpanna med matfett eller tänd grillen. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek eller grilla dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.

Om du vill göra någon av dressingförslagen ovan blandar du bara alla ingredienserna i en skål.

Servera med hamburgerbröd, sallad och ev. någon dressing.

Smaklig måltid!

GI GI Tips:

Servera hamburgaren med fullkornsbröd och ta inte jättemycket dressing av förslagen ovan eftersom bostongurka och chilisås innehåller socker. Du kan annars göra dressing av något som inte innehåller så mycket kolhydrater som t.ex. ajvar relish och crème fraiche blandat. Majonnäs går också bra.

LCHF LCHF Tips:

Uteslut hamburgerbrödet och servera hamburgaren med sallad och någon annan god sås som inte innhåller socker. T.ex. kan man blanda crème fraiche, majonnäs och chilipulver.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  pierre    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för input! Intressant!
 svar  Svar till  Sara    kommentar  Skrivet av  pierre  
Om man måste tillsätta ägg i färsen så har man inte korrekt färs. En riktig hamburgerfärs ska ligga på 20% fetthalt. Då behövs inga ägg eller fläsk. Köp shortribs så är problemet löst.
 svar  Svar till  Börje    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips! :)
 svar  Svar till  Tobbe    kommentar  Skrivet av  Börje  
Om du fryser in burgarna och sedan steker de frysta sà sväller de inte. De ska vara max 1 cm tjocka.
   kommentar  Skrivet av  Sara  
Om man blandar i endast äggula, så kommer dina hamburgare vara lätta att äta och inte svälla. Alltså strunta i äggvitan!

Skriv och läs alla 20 kommentarer