Grillad kycklinglårfilé
Grillad kycklinglårfilé är en av mina absoluta grillfavoriter. Kycklinglårfilé blir mycket godare och saftigare än vanlig kycklingfilé. Dessutom går det supersnabbt att grilla.
            
             
                
                
                Tid: 15 min + tid för marinering och ev. värma grillen
            
            
                
                Mängd: 4 portioner
            
            Ingredienser:
Marinad:
- 1 sats (ca 0,75 dl) marinad till grillat kött
                                    - eller ca 0,5 dl olivolja och ca 3 msk soja och ca 0,25 tsk malen svartpeppar
 
Kött att grilla:
- ca 1 kg kycklinglårfilé
- ev. ca 0,25 tsk salt
- ev. ca 1 krm svartpeppar
Ev: Serveringsförslag:
                    
                    Laktosfritt
                
                
                    
                    Glutenfritt
                
                Utrustning:
- 
                                                Blanda ihop grillmarinaden: olja, soja och svartpeppar och ev. fler kryddor i en bunke. Det går också bra med färdigköpt grillmarinad. (Ett tips om man vill spara disk är att bara hälla på marinaden i förpackningen man köper kycklinglårfilén i (om den lämpar sig för det) och röra om. Det är lite svårare att röra om och få marinaden jämnt fördelad men man sparar disk.) - 1 sats (ca 0,75 dl) marinad till grillat kött
                                                                    - eller ca 0,5 dl olivolja och ca 3 msk soja och ca 0,25 tsk malen svartpeppar
 
   Olja och soja. 
- 1 sats (ca 0,75 dl) marinad till grillat kött
                                                                    
- 
                                                Lägg i kycklinglårfiléerna och rör om så att marinaden fastnar på kycklingen. Låt stå i kylskåp gärna 1-2 timmar eller längre. - ca 1 kg kycklinglårfilé
   Kycklinglårfilé.   Marinerad kycklinglårfilé. 
- 
                                                Låt grillen bli varm. Grilla på ganska hög värme ca 3-4 minuter per sida. Salta och peppra efter behag eller krydda med andra kryddor vid servering. Servera direkt med goda tillbehör. - ev. grillade vitlökschampinjoner
- ev. ca 0,25 tsk salt
- ev. ca 1 krm svartpeppar
   Grilla. 
Marinering:
Grillning:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
                GI Tips
Välj tillbehör med lågt GI.
                LCHF Tips
Välj tillbehör med lågt GI.
                Hållbarhet och förvaring
Grillad kycklinglårfilé håller sig i kylen minst 5 dygn. Går även att frysa och håller sig då minst 6 månader.
     
							
 Grillade vitlökschampinjoner
                              Grillade vitlökschampinjoner
                           Indisk kyckling
                              Indisk kyckling
                           Grekisk kyckling
                              Grekisk kyckling
                           Guacamole
                              Guacamole
                           Kall citronsås
                              Kall citronsås
                           Soltorkad tomatsås
                              Soltorkad tomatsås
                           Kall paprikasås
                              Kall paprikasås
                           Grillad kycklingfilé
                              Grillad kycklingfilé