| Fågel | GI Recept | Grillat | LCHF |

Grillad kycklinglårfilé

Grillad kycklinglårfilé är en av mina absoluta grillfavoriter. Kycklinglårfilé blir mycket godare och saftigare än vanlig kycklingfilé. Dessutom går det supersnabbt att grilla.
grillad kycklinglårfilé
Grillad kycklinglårfilé, gott och saftigt kött.
Timglas Tid: 15 min + tid för marinering och ev. värma grillen
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Marinad:

Kött att grilla:

Ev: Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Marinering:

  1. Blanda ihop grillmarinaden: olja, soja och svartpeppar och ev. fler kryddor i en bunke. Det går också bra med färdigköpt grillmarinad.

    (Ett tips om man vill spara disk är att bara hälla på marinaden i förpackningen man köper kycklinglårfilén i (om den lämpar sig för det) och röra om. Det är lite svårare att röra om och få marinaden jämnt fördelad men man sparar disk.)

    instruktion steg 1 grillad kycklinglårfilé
    Olja och soja.
  2. Lägg i kycklinglårfiléerna och rör om så att marinaden fastnar på kycklingen.

    Låt stå i kylskåp gärna 1-2 timmar eller längre.

    instruktion steg 2.1 grillad kycklinglårfilé
    Kycklinglårfilé.
    instruktion steg 2.2 grillad kycklinglårfilé
    Marinerad kycklinglårfilé.
  3. Grillning:

  4. Låt grillen bli varm.

    Grilla på ganska hög värme ca 3-4 minuter per sida.

    Salta och peppra efter behag eller krydda med andra kryddor vid servering.

    Servera direkt med goda tillbehör.

    instruktion steg 3 grillad kycklinglårfilé
    Grilla.

GI GI Tips:

Välj tillbehör med lågt GI.

LCHF LCHF Tips:

Välj tillbehör med lågt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Grillad kycklinglårfilé håller sig i kylen minst 5 dygn. Går även att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Kommentarer till Grillad kycklinglårfilé

Skriv en kommentar