Grillad kycklingfilé
💬 0 kommentarerGrillad kycklingfilé är både gott och enkelt att göra. Använd helst färsk kycklingfilé om du vill ha gott och saftigt kött.




Ingredienser:
Marinad:
- ca 0,75 sats (ca 0,5 dl) marinad till grillat kött eller färdigköpt
Kött att grilla:
- 1 kg kycklingfilé
-
ev.
ca 0,25 tsk salt
och
ca 1 krm svartpeppar
- eller ca 0,5 tsk grillkrydda
Ev: Serveringsförslag:
Utrustning:
Gör så här:
-
Blanda ihop grillmarinaden: olja, soja och svartpeppar och ev. fler kryddor i en bunke. Det går också bra med färdigköpt grillmarinad.
- ca 0,75 sats (ca 0,5 dl) marinad till grillat kött eller färdigköpt
Marinaden. -
Lägg i kycklingfiléerna och rör om så att marinaden fastnar på kycklingen.
Låt stå i kylskåp gärna 1-2 timmar eller längre.
- 1 kg kycklingfilé
Kycklingfilén läggs ner i marinaden. Kycklingfilén marinerad. -
Låt grillen bli varm.
Grilla på ganska hög värme ca 5 minuter per sida.
Du kan om du vill mäta innertemperaturen som bör vara 70°C när köttet är klart.
Salta och peppra efter behag eller krydda med andra kryddor vid servering.
Servera direkt med goda tillbehör t.ex. vitlökschampinjoner.
-
ev.
ca 0,25 tsk salt
och
ca 1 krm svartpeppar
- eller ca 0,5 tsk grillkrydda
- ev. grillade vitlökschampinjoner
Grilla ena sidan. Grilla andra sidan. -
ev.
ca 0,25 tsk salt
och
ca 1 krm svartpeppar
Marinering:
Grillning:
Serveringstips:
Servera med t.ex. fetaost, sallad, tomater eller andra grönsaker, kokt bulgur och någon god sås.
GI Tips:
Servera kycklingfilén med tillbehör med lågt. Undvik marinad och kryddor med socker eller honung i.
LCHF Tips:
Grillad kycklingfilé är perfekt LCHF-mat om du serverar med tillbehör som också har väldigt lågt GI t.ex. fetaost och zucchini.
Tips för att undvika tillsatser:
Gör din egen marinad och slipp alla tillsatser.
Planeringstips:
Tänk på att marinera köttet i god tid så tar det mera smak.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa.