| Fågel | Grillat |

Grillad kycklingfilé

Grillad kycklingfilé är både gott och enkelt att göra. Använd helst färsk kycklingfilé om du vill ha gott och saftigt kött.
grillad kycklingfilé
Grillad kycklingfilé blir god och saftig om du grillar den lagom länge.
Tid: 15 minuter + tid för marinering
6 portioner

Ingredienser:

Marinad:

Kött att grilla:

Ev: Serveringsförslag:

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

    Marinering:

  1. Blanda ihop grillmarinaden: olja, soja och svartpeppar och ev. fler kryddor i en bunke. Det går också bra med färdigköpt grillmarinad.

    instruktion steg 1 grillad kycklingfilé
    Marinaden.
  2. Lägg i kycklingfiléerna och rör om så att marinaden fastnar på kycklingen.

    Låt stå i kylskåp gärna 1-2 timmar eller längre.

    instruktion steg 2.1 grillad kycklingfilé
    Kycklingfilén läggs ner i marinaden.
    instruktion steg 2.2 grillad kycklingfilé
    Kycklingfilén marinerad.
  3. Grillning:

  4. Låt grillen bli varm.

    Grilla på ganska hög värme ca 5 minuter per sida.

    Du kan om du vill mäta innertemperaturen som bör vara 70°C när köttet är klart.

    Salta och peppra efter behag eller krydda med andra kryddor vid servering.

    Servera direkt med goda tillbehör t.ex. vitlökschampinjoner.

    instruktion steg 3.1 grillad kycklingfilé
    Grilla ena sidan.
    instruktion steg 3.2 grillad kycklingfilé
    Grilla andra sidan.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med t.ex. fetaost, sallad, tomater eller andra grönsaker, kokt bulgur och någon god sås.

GI Tips

Servera kycklingfilén med tillbehör med lågt. Undvik marinad och kryddor med socker eller honung i.

LCHF Tips

Grillad kycklingfilé är perfekt LCHF-mat om du serverar med tillbehör som också har väldigt lågt GI t.ex. fetaost och zucchini.

Tips för att undvika tillsatser

Gör din egen marinad och slipp alla tillsatser.

Planeringstips

Tänk på att marinera köttet i god tid så tar det mera smak.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest