Grillad kycklingfilé

Grillad kycklingfilé är både gott och enkelt att göra. Använd helst färsk kycklingfilé om du vill ha gott och saftigt kött.
grillad kycklingfilé
Grillad kycklingfilé blir god och saftig om du grillar den lagom länge.
Timglas Tid: 15 minuter + tid för marinering
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Marinad:

Kött att grilla:

Ev: Serveringsförslag:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Marinering:

  1. Blanda ihop grillmarinaden: olja, soja och svartpeppar och ev. fler kryddor i en bunke. Det går också bra med färdigköpt grillmarinad.

    instruktion steg 1 grillad kycklingfilé
    Marinaden.
  2. Lägg i kycklingfiléerna och rör om så att marinaden fastnar på kycklingen.

    Låt stå i kylskåp gärna 1-2 timmar eller längre.

    instruktion steg 2.1 grillad kycklingfilé
    Kycklingfilén läggs ner i marinaden.
    instruktion steg 2.2 grillad kycklingfilé
    Kycklingfilén marinerad.
  3. Grillning:

  4. Låt grillen bli varm.

    Grilla på ganska hög värme ca 5 minuter per sida.

    Du kan om du vill mäta innertemperaturen som bör vara 70°C när köttet är klart.

    Salta och peppra efter behag eller krydda med andra kryddor vid servering.

    Servera direkt med goda tillbehör t.ex. vitlökschampinjoner.

    instruktion steg 3.1 grillad kycklingfilé
    Grilla ena sidan.
    instruktion steg 3.2 grillad kycklingfilé
    Grilla andra sidan.

servera Serveringstips:

Servera med t.ex. fetaost, sallad, tomater eller andra grönsaker, kokt bulgur och någon god sås.

GI GI Tips:

Servera kycklingfilén med tillbehör med lågt. Undvik marinad och kryddor med socker eller honung i.

LCHF LCHF Tips:

Grillad kycklingfilé är perfekt LCHF-mat om du serverar med tillbehör som också har väldigt lågt GI t.ex. fetaost och zucchini.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Gör din egen marinad och slipp alla tillsatser.

planera Planeringstips:

Tänk på att marinera köttet i god tid så tar det mera smak.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa.

Kommentarer till Grillad kycklingfilé

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Se även dessa recept

| Fågel | Grillat |