Hem> Lunch> Grekisk kyckling

Grekisk kyckling

Mycket god grekisk kyckling som kan stekas eller grillas. God även att äta kall och kan då serveras i en sallad.
Grekisk kyckling
Grillad grekisk kyckling med grillade tillbehör: zucchini och paprika.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 15 min jobb + 1 timme marinering
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Marinad:

Utrustning:

Gör så här:

  1. Gör marinaden. Blanda yoghurt, spiskummin, pressad vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, chilipeppar och salt i en bunke.

    instruktion steg 1.1 grekisk kyckling
    Ingredienser marinad.
    instruktion steg 1.2 grekisk kyckling
    Blanda.
  2. Blanda ner kycklinglårfiléerna i marinaden och låt stå i kylskåp minst en timme.

    instruktion steg 2.1 grekisk kyckling
    Lägg i kycklingen.
    instruktion steg 2.2 grekisk kyckling
    Blanda.
  3. Grilla eller stek ca 3 min per sida så att kycklingen blir genomstekt.

    instruktion steg 3.1 grekisk kyckling
    Grilla på ena sidan.
    instruktion steg 3.2 grekisk kyckling
    Grilla andra sidan.

Kategorier

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (306 g): 356 kcal, 4 g kolhydrater, 15 g fett, 51 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med t.ex. kokt bulgur och grönsaker.

Tips & tricks

Gott att äta kallt. Gör en gärna en pasta eller bulgursallad med kalla bitar av kycklingen i.

GI Tips

Grekisk kyckling har lågt GI. Servera med fullkornsprodukter och grönsaker.

LCHF Tips

Grekisk kyckling är perfekt LCHF-mat. Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.

Variationstips

Vill man göra grillspett så kan man trä upp det marinerade köttet på blötlagda träpinnar.

Hållbarhet och förvaring

Grekisk kyckling håller sig i kylen minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Kristina Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker det och tack för att du skrev! 😊
Skrivet av Kristina
Mycket gott recept! Jag måste säga att alla dina recept är mycket goda, tack!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl