| Fågel | Grillat | Huvudrätter | Lunch |

Grekisk kyckling

Mycket god grekisk kyckling som kan stekas eller grillas. God även att äta kall och kan då serveras i en sallad.
Grekisk kyckling
Grillad grekisk kyckling med grillade tillbehör: zucchini och paprika.
Timglas Tid: 15 min jobb + 1 timme marinering
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Marinad:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Gör marinaden. Blanda yoghurt, spiskummin, pressad vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, chilipeppar och salt i en bunke.

    instruktion steg 1.1 grekisk kyckling
    Ingredienser marinad.
    instruktion steg 1.2 grekisk kyckling
    Blanda.
  2. Blanda ner kycklinglårfiléerna i marinaden och låt stå i kylskåp minst en timme.

    instruktion steg 2.1 grekisk kyckling
    Lägg i kycklingen.
    instruktion steg 2.2 grekisk kyckling
    Blanda.
  3. Grilla eller stek ca 3 min per sida så att kycklingen blir genomstekt.

    instruktion steg 3.1 grekisk kyckling
    Grilla på ena sidan.
    instruktion steg 3.2 grekisk kyckling
    Grilla andra sidan.

servera Serveringstips:

Servera med t.ex. kokt bulgur och grönsaker.

glödlampa Tips:

Gott att äta kallt. Gör en gärna en pasta eller bulgursallad med kalla bitar av kycklingen i.

GI GI Tips:

Grekisk kyckling har lågt GI. Servera med fullkornsprodukter och grönsaker.

LCHF LCHF Tips:

Grekisk kyckling är perfekt LCHF-mat. Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.

byt ut Variationstips:

Vill man göra grillspett så kan man trä upp det marinerade köttet på blötlagda träpinnar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Grekisk kyckling håller sig i kylen minst 5 dygn.

Kommentarer till Grekisk kyckling

Skriv en kommentar