
⭐ webmaster
Utrustning:
Gör marinaden. Blanda yoghurt, spiskummin, pressad vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, chilipeppar och salt i en bunke.
Blanda ner kycklinglårfiléerna i marinaden och låt stå i kylskåp minst en timme.
Grilla eller stek ca 3 min per sida så att kycklingen blir genomstekt.
Serveringstips:
Servera med t.ex. kokt bulgur och grönsaker.
Tips:
Gott att äta kallt. Gör en gärna en pasta eller bulgursallad med kalla bitar av kycklingen i.
GI Tips:
Grekisk kyckling har lågt GI. Servera med fullkornsprodukter och grönsaker.
LCHF Tips:
Grekisk kyckling är perfekt LCHF-mat. Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.
Variationstips:
Vill man göra grillspett så kan man trä upp det marinerade köttet på blötlagda träpinnar.
Hållbarhet och förvaring:
Grekisk kyckling håller sig i kylen minst 5 dygn.
| Fågel | Grillat | Huvudrätter | Lunch |