
⭐ webmaster
Tina kycklingfiléerna om frysta används. Hetta upp smöret i en stekpanna.
Tips: Om du vill spara lite tid kan du skära kycklingfilén i mindre bitar så blir den genomstekt fortare. Dock tar det lite tid att fixa grönsaker och såsen så man kan inte spara jättemycket tid på det.
Stek kycklingfiléerna på medelhög värme några minuter på varje sida så att de får fin färg. Salta och peppra. Låt dem sedan steka vidare på svagare värme så de blir genomstekta utan att bli brända på ytan. Det tar ca 15 minuter. Förbered grönsakerna och såsen under tiden.
(Stek gärna under lock om du vill att det ska gå fortare att få kycklingfilén genomstekt.)
Skala under tiden morötter och zucchini och skär i strimlor.
Blanda också ihop mjölk, idealmjöl, vitlök, basilika, salt och paprikapulver i en liten skål.
Lägg de genomstekta kycklingfiléerna på ett fat och stek morots- och zucchinistrimlorna ca 5 minuter tills de mjuknat något.
Häll på mjölk- och kryddblandningen och låt det få ett uppkok så att den får en lite tjockare konsistens.
Lägg tillbaka kycklingen ovanpå grönsakerna, strö över lite peppar och strö eventuellt över lite parmesanost.
Serveringstips:
Servera som det är eller gärna med kokt ris.
GI Tips:
Servera utan ris eller med fullkornsris.
LCHF Tips:
Servera som det är. Om du vill öka fettmängden, servera med en klick smör smaksatt med någon ört eller en klick crème fraiche.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven mat håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
| Billigt | Fettsnålt | Fågel | GI Recept | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |