Kycklingfilé med zucchini

Ingredienser:
- 2 st kycklingfiléer
- 1-3 msk smör att steka i
- 2 st morötter
- 1 st zucchini
- 1 dl mjölk
- 2 tsk idealmjöl
- 1 krm vitlökspulver
- 2 tsk basilika
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk paprikapulver
- ca 1 krm grovmalen svartpeppar
- ev. 1 msk riven parmesanost
-
Tina kycklingfiléerna om frysta används. Hetta upp smöret i en stekpanna.
Tips: Om du vill spara lite tid kan du skära kycklingfilén i mindre bitar så blir den genomstekt fortare. Dock tar det lite tid att fixa grönsaker och såsen så man kan inte spara jättemycket tid på det.
- 2 st kycklingfiléer
- 1-3 msk smör att steka i
En klick smör. -
Stek kycklingfiléerna på medelhög värme några minuter på varje sida så att de får fin färg. Salta och peppra. Låt dem sedan steka vidare på svagare värme så de blir genomstekta utan att bli brända på ytan. Det tar ca 15 minuter. Förbered grönsakerna och såsen under tiden.
(Stek gärna under lock om du vill att det ska gå fortare att få kycklingfilén genomstekt.)
Kycklingfilé steks. Salta och peppra. Fin färg på kycklingfiléerna. -
Skala under tiden morötter och zucchini och skär i strimlor.
Morötter och zucchini strimlade. -
Blanda också ihop mjölk, idealmjöl, vitlök, basilika, salt och paprikapulver i en liten skål.
- 1 dl mjölk
- 2 tsk idealmjöl
- 1 krm vitlökspulver
- 2 tsk basilika
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk paprikapulver
Såsingredienser. Såsen blandad och klar. -
Lägg de genomstekta kycklingfiléerna på ett fat och stek morots- och zucchinistrimlorna ca 5 minuter tills de mjuknat något.
Stekt kyckling på fat. Morötter och zucchini i stekpanna. -
Häll på mjölk- och kryddblandningen och låt det få ett uppkok så att den får en lite tjockare konsistens.
Häll på såsen. Rör runt, låt koka upp. -
Lägg tillbaka kycklingen ovanpå grönsakerna, strö över lite peppar och strö eventuellt över lite parmesanost.
- ca 1 krm grovmalen svartpeppar
- ev. 1 msk riven parmesanost
Färdigt att servera.
Näringsvärden
Matlåda
Serveringstips
GI Tips
LCHF Tips
Hållbarhet och förvaring

webmaster

webmaster
Var helt okej. Hade dock inte alla kryddorna i.
Andvände vanlig vitlök och sen hade jag bara peppar & salt i, Men gott iaf. Lite slemigt bara.
Och så tog jag bort riset.

webmaster

webmaster
Skulle vilja laga det men vet inte vilken kryddblandning dom snackar om.

webmaster
Låter gott och ser gott ut och ska laga detta tills ikväll..

webmaster