| Fågel | Lunch |

Basilikakyckling med tagliatelle

Basilikakyckling med tagliatelle är ett gott och enkelt recept på kycklingklubbor kryddade med basilika som serveras med tagliatelle som också smaksatts med olivolja och basilika.
Basilikakyckling med tagliatelle
Kyckling med basilika och tagliatelle.
Timglas Tid: 50 minuter varav 10 minuters jobb
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pasta:

Vintips:

Leth Rosé (nr 2261)

Gör så här:

  1. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form.

  2. Blanda matolja, salt, peppar och basilika.

  3. Pensla på kycklingdelarna, både på ovansidan och undersidan.

  4. Ställ in kycklingklubborna med undersidan nedåt i ugnen.

    Tillaga i 225°C, i mitten av ugnen i ca 50 minuter för frysta delar och ca 35 minuter för färska eller tinade kycklingdelar.

  5. Koka tagliatelle enligt instruktion på förpackningen. Häll av vattnet.

  6. Häll på olivolja och basilika och rör om.

  7. Servera tagliatelle och kyckling ihop med en sallad och kanske även något bröd.

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 basilikakyckling med tagliatelle
1.
instruktion steg 2 basilikakyckling med tagliatelle
2.
instruktion steg 3 basilikakyckling med tagliatelle
3.
instruktion steg 4.1 basilikakyckling med tagliatelle
4.1.
instruktion steg 4.2 basilikakyckling med tagliatelle
4.2.
instruktion steg 5.1 basilikakyckling med tagliatelle
5.1.
instruktion steg 5.2 basilikakyckling med tagliatelle
5.2.
instruktion steg 6.1 basilikakyckling med tagliatelle
6.1.
instruktion steg 6.2 basilikakyckling med tagliatelle
6.2.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Daniel
mmmm... enkelt och gott!
penna Skrivet av Daniel
Det var ett svar till Rebecca alltså... något sent svar från mig kanske... =)

Jag antar att det inte ska vara 4 msk basilika i, trots att det är uppskrivet två gånger.
Skrivet av Rebecca 2007-08-30 13:58

Aja, nu är kycklingen i ugnen... får se om jag lyckas och hur det smakar =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Daniel: ja precis, det som står i receptet.

Läs alla 11 kommentarer