Kycklingkebab med kall sås

Snabbt, enkelt och jättegott med färdiga kycklingkebab-bitar i detta recept
Kycklingkebab med kall sås
Kycklingkebab med god kall sås. Gott, snabbt, enkelt recept!
Timglas Tid: 15 min
Portioner 2 port
Näringsvärde Näringsvärde per portion (423 g): 687 kalorier, 15 g kolhydrater, 54 g fett, 34 g protein
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Kebabkryddad kyckling:

Kall sås:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller skippa den kalla såsen.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

    Kebabkryddad kyckling:

  1. Mät upp olivolja, spiskummin, vitlökspulver, sambal oelek och salt i en djup tallrik.

    Rör om.

  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg den i marinaden och rör om.

  3. Hacka löken och skär paprika i strimlor.

  4. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det lagom varmt.

  5. Stek kycklingen på hög värme några minuter så att det får färg på ena sidan.

    (Undvik att röra på köttet för då är det lätt att det blir kokt istället för stekt och får då heller ingen färg.)

  6. Vänd sedan på kycklingbitarna. Sänk värmen på plattan till svag-medel. Häll på lök och paprika.

  7. Låt steka på svag värme ca 5-10 minuter tills löken och paprikan är mjuk.

    Under tiden gör du den kalla såsen.

  8. Kall sås:

  9. Blanda crème fraiche med salt, vitlökspulver, paprikapulver och chilipeppar. Klart!

    (Du kan blanda direkt i crème fraiche-burken om du vill spara disk.)

servera Serveringstips:

Servera som det är eller med mera grönsaker eller med t.ex. kokt bulgur, ris eller nudlar.

GI GI Tips:

Servera som det är eller med mer grönsaker eller med fullkornsbulgur eller fullkornsris.

LCHF LCHF Tips:

Servera som det är eller med mera grönsaker (med lågt GI).

Se även dessa recept

| Fågel | GI | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Mats Rydin
Grymt bra, har precis avnjutit en middag efter ditt recept. Det blev kanongott.
💬 Svar till Diana ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för tips och roligt att höra att du/ni gillar mina recept! :)
✏️ Skrivet av Diana
Helt suverän rätt kycklingrätt som älskas av stora och små. Jag använder kycklingfile som jag skär i centimetertunna skivor för att bibehålla saftigheten. Jag har också tillsatt stark paprika för att få lite mer smak och färg på kycklingen. Tack Susanne för detta, alla som vi bjudit ber att få receptet!!
💬 Svar till Mona ✏️ Skrivet av Susanne
Javisst du kan ta vilka grönsaker du vill t.ex. sockerärtor, haricot vertes, wokgrönsaker, broccoli eller servera med sallad, gurka och tomater.
✏️ Skrivet av Mona
Hej, kan man inte ha i fler grönsaker än paprika? det känns lite tråkigt med bara paprika till. om det går vad rekommenderar du för grönsaker?

Visa alla kommentarer