Kycklingkebab med kall sås
Snabbt, enkelt och jättegott med färdiga kycklingkebab-bitar i detta recept

Tid: 15 min
Mängd: 2 port
Ingredienser:
Kebabkryddad kyckling:
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm vitlökspulver
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
- ca 300 g kycklinglårfilé
- eller ca 300 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
Kall sås:
- 2 dl crème fraiche
- 0,25-0,5 tsk salt
- 2 krm vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chilipeppar
Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller skippa den kalla såsen.
Glutenfritt
Utrustning:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (423 g): 687 kcal, 15 g kolhydrater, 54 g fett, 34 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera som det är eller med mera grönsaker eller med t.ex. kokt bulgur, ris eller nudlar.
GI Tips
Servera som det är eller med mer grönsaker eller med fullkornsbulgur eller fullkornsris.
LCHF Tips
Servera som det är eller med mera grönsaker (med lågt GI).
️ Skrivet av
Grymt bra, har precis avnjutit en middag efter ditt recept. Det blev kanongott.

webmaster
Svar till
Diana
️ Skrivet av
Tack för tips och roligt att höra att du/ni gillar mina recept! :)
️ Skrivet av
Helt suverän rätt kycklingrätt som älskas av stora och små. Jag använder kycklingfile som jag skär i centimetertunna skivor för att bibehålla saftigheten. Jag har också tillsatt stark paprika för att få lite mer smak och färg på kycklingen. Tack Susanne för detta, alla som vi bjudit ber att få receptet!!

webmaster
Svar till
Mona
️ Skrivet av
Javisst du kan ta vilka grönsaker du vill t.ex. sockerärtor, haricot vertes, wokgrönsaker, broccoli eller servera med sallad, gurka och tomater.
️ Skrivet av
Hej, kan man inte ha i fler grönsaker än paprika? det känns lite tråkigt med bara paprika till. om det går vad rekommenderar du för grönsaker?