Kycklingkebab med kall sås

Snabbt, enkelt och jättegott med färdiga kycklingkebab-bitar i detta recept
Kycklingkebab med kall sås
Kycklingkebab med god kall sås. Gott, snabbt, enkelt recept!
Timglas Tid: 15 min
Portioner 2 port
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Kebabkryddad kyckling:

Kall sås:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller skippa den kalla såsen.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Kebabkryddad kyckling:

  1. Mät upp olivolja, spiskummin, vitlökspulver, sambal oelek och salt i en djup tallrik.

    Rör om.

    olivolja och kryddor till marinaden
    Olivolja och kryddor till marinaden.
    marinaden blandad
    Marinaden blandad.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg den i marinaden och rör om.

    kycklingen i mindre bitar
    Kycklingen i mindre bitar.
    marinerad kyckling
    Marinerad kyckling.
  3. Hacka löken och skär paprika i strimlor.

    hackad lök och strimlad paprika
    Hackad lök och strimlad paprika.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det lagom varmt.

    dags att börja steka
    Dags att börja steka.
  5. Stek kycklingen på hög värme några minuter så att det får färg på ena sidan.

    (Undvik att röra på köttet för då är det lätt att det blir kokt istället för stekt och får då heller ingen färg.)

    kycklingbitarna steks på ena sidan
    Kycklingbitarna steks på ena sidan.
  6. Vänd sedan på kycklingbitarna. Sänk värmen på plattan till svag-medel. Häll på lök och paprika.

    vänd kycklingbitarna
    Vänd kycklingbitarna.
    lägg på lök och paprika
    Lägg på lök och paprika.
  7. Låt steka på svag värme ca 5-10 minuter tills löken och paprikan är mjuk.

    Under tiden gör du den kalla såsen.

    stek på svag värme
    Stek på svag värme.
  8. Kall sås:

  9. Blanda crème fraiche med salt, vitlökspulver, paprikapulver och chilipeppar. Klart!

    (Du kan blanda direkt i crème fraiche-burken om du vill spara disk.)

    ingredienserna till den kalla såsen
    Ingredienserna till den kalla såsen.
    kalla såsen blandad
    Kalla såsen blandad.

servera Serveringstips:

Servera som det är eller med mera grönsaker eller med t.ex. kokt bulgur, ris eller nudlar.

GI GI Tips:

Servera som det är eller med mer grönsaker eller med fullkornsbulgur eller fullkornsris.

LCHF LCHF Tips:

Servera som det är eller med mera grönsaker (med lågt GI).

Kommentarer till Kycklingkebab med kall sås

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Mats Rydin
Grymt bra, har precis avnjutit en middag efter ditt recept. Det blev kanongott.
💬 Svar till Diana ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för tips och roligt att höra att du/ni gillar mina recept! :)
✏️ Skrivet av Diana
Helt suverän rätt kycklingrätt som älskas av stora och små. Jag använder kycklingfile som jag skär i centimetertunna skivor för att bibehålla saftigheten. Jag har också tillsatt stark paprika för att få lite mer smak och färg på kycklingen. Tack Susanne för detta, alla som vi bjudit ber att få receptet!!
💬 Svar till Mona ✏️ Skrivet av Susanne
Javisst du kan ta vilka grönsaker du vill t.ex. sockerärtor, haricot vertes, wokgrönsaker, broccoli eller servera med sallad, gurka och tomater.
✏️ Skrivet av Mona
Hej, kan man inte ha i fler grönsaker än paprika? det känns lite tråkigt med bara paprika till. om det går vad rekommenderar du för grönsaker?
💬 Svar till Therése ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt att höra! :)
✏️ Skrivet av Therése
Var supergott! Allt passade perfekt ihop, åt det med bulgur och jag orkade bara äta upp en halv portion. Rekommenderas varmt! Har letat efter nya kycklingrätter då jag bara äter kyckling för det mesta och den här rätten kommer bli en favorit. Ska prova dina andra kycklingrecept med :)
💬 Svar till Liv ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
✏️ Skrivet av Liv
Jag gjorde detta idag för mig och min man. Det var perfekt och han verkligen älskade det också. Jag använde vanliga fläskfile och skär dem i långa små bitar, det fungerade perfekt. Kommer att göra detta igen! Tack tack
💬 Svar till Selma ✏️ Skrivet av Susanne
I frysdisken brukar det finnas.

Se även dessa recept

| Fågel | GI Recept | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |