
⭐ webmaster
Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, salt och svartpeppar i en djup tallrik.
Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 8-10 bitar av en filé.
Vänd runt kycklingfilébitarna i ströbrödsblandningen så det fastnar på alla sidor.
(Blir det ströbrödsblandning över kan du hälla det över kycklingbitarna innan de ska in i ugnen.)
Hetta upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Stek bitarna runt om så de får fin färg. Tillsätt smör vartefter det behövs. Snåla inte med smöret.
Eftersom inte alla kycklingbitar får plats i stekpannan på en gång, stek dem i omgångar på medelhög värme. Det går ganska snabbt när man steker på medelhög värme så vänd runt dem ganska snabbt så de inte blir brända. Bitarna behöver inte bli genomstekta eftersom de ska in i ugnen senare.
Lägg över kycklingbitarna i en ugnsform. Om det blivit ströbrödsblandning över kan du hälla det över kycklingbitarna.
Stek kycklingbitarna ca 10 min mitt i ugnen i 200°C så att köttsaften är genomskinlig och klar.
Blanda crème fraîche och chilisås. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer chilisås. Smaksätt ev. med fler kryddor efter behag. Här finns ett recept på chilisås med kryddor.
Serveringstips:
Servera gärna med pommes frites eller klyftpotatis eller kokt ris.
LCHF Tips:
Byt ut ströbröd mot mandelmjöl. Gör det här receptet på chilisås istället.
Tips för att undvika tillsatser:
Ströbrödet kan innehålla tillsatser liksom chilisåsen men annars är det fritt från tillsatser.
Variationstips:
Servera med sötsur sås.
Hållbarhet och förvaring:
Chicken nuggets kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst 5 dygn. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.