| Fågel | GI Recept | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |

Kycklingwok

Ett recept på kycklingwok med kycklinglårfilé som går riktigt snabbt att göra med wokgrönsaker!
Kycklingwok
Kycklingwok med kycklinglårfilé och wokgrönsaker. Ett recept som går snabbt!
Timglas Tid: 15 min
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Ha gärna en klick smör också så ser du lätt när det är lagom varmt (när smöret slutat bubbla).

  2. Stek kycklingbitarna några minuter på varje sida så de får färg. Krydda med salt, chilipeppar, paprikapulver och svartpeppar.

    Tillsätt vitlök, vitlökspulver eller pressade vitlöksklyftor.

  3. Häll på de frysta wokgrönsakerna. Låt allt bli varmt, rör om då och då.

    (Om det blir mycket vätska från grönsakerna, låt det mesta koka bort. Rör om då och då. Blir det ingen vätska så kan du sänka värmen på plattan och steka under omrörning då och då.)

  4. När allt blivit varmt och kycklingen är genomstekt är det klart!

Bilder steg för steg

olja och smör
1. Olja och smör.
kycklingbitar steks
2.1. Kycklingbitar steks.
kycklingbitar kryddas
2.2. Kycklingbitar kryddas.
wokgrönsaker steks
3. Wokgrönsaker steks.
färdig kycklingwok
4. Färdig kycklingwok.

servera Serveringstips:

Servera gärna med nudlar eller kokt bulgur.

GI GI Tips:

Servera som det är eller med fullkornsbulgur.

LCHF LCHF Tips:

Välj wokgrönsaker med stor andel grönsaker som har lågt GI, grönsaker som växt ovan jord är ett bra riktmärke. Servera som det är eller med en klick crème fraiche.

byt ut Variationstips:

Vill man spara ytterligare lite tid finns färdiga kryddmixer att köpa. Santa Maria har många olika sorter.

planera Planeringstips:

Man kan om man vill röra ihop olja och kryddor och låta kycklingköttet ligga och marinera en eller flera timmar innan. Ta så mycket olja som köttet suger upp. Stek sedan i marinaden.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Peter Lindgren penna Skrivet av Susanne
Låter som en god middag! :) Ja den är lite klurig att stava rätt, man får fuska med copy & paste annars ;)
penna Skrivet av Peter Lindgren
Idag bjuder jag familjen på denna wok plus lite bladspenat (hustrun gillar det). Till efterrätt blir det strachiatellamouss'en, lätt att göra, svårt att stava rätt...
penna Skrivet av Lotta
Gott och enkelt!! och ännu godare blir det med kall vitlökssås till...

Läs alla 21 kommentarer