Kycklingwok

Ett recept på kycklingwok med kycklinglårfilé som går riktigt snabbt att göra med wokgrönsaker!
Kycklingwok
Kycklingwok med kycklinglårfilé och wokgrönsaker. Ett recept som går snabbt!
Timglas Tid: 15 min
Portioner 3 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (351 g): 363 kalorier, 9 g kolhydrater, 21 g fett, 33 g protein
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Ha gärna en klick smör också så ser du lätt när det är lagom varmt (när smöret slutat bubbla).

    olja och smör
    Olja och smör.
  2. Stek kycklingbitarna några minuter på varje sida så de får färg. Krydda med salt, chilipeppar, paprikapulver och svartpeppar.

    Tillsätt vitlök, vitlökspulver eller pressade vitlöksklyftor.

    kycklingbitar steks
    Kycklingbitar steks.
    kycklingbitar kryddas
    Kycklingbitar kryddas.
  3. Häll på de frysta wokgrönsakerna. Låt allt bli varmt, rör om då och då.

    (Om det blir mycket vätska från grönsakerna, låt det mesta koka bort. Rör om då och då. Blir det ingen vätska så kan du sänka värmen på plattan och steka under omrörning då och då.)

    wokgrönsaker steks
    Wokgrönsaker steks.
  4. När allt blivit varmt och kycklingen är genomstekt är det klart!

    färdig kycklingwok
    Färdig kycklingwok.

servera Serveringstips:

Servera gärna med nudlar eller kokt bulgur.

GI GI Tips:

Servera som det är eller med fullkornsbulgur.

LCHF LCHF Tips:

Välj wokgrönsaker med stor andel grönsaker som har lågt GI, grönsaker som växt ovan jord är ett bra riktmärke. Servera som det är eller med en klick crème fraiche.

byt ut Variationstips:

Vill man spara ytterligare lite tid finns färdiga kryddmixer att köpa. Santa Maria har många olika sorter.

planera Planeringstips:

Man kan om man vill röra ihop olja och kryddor och låta kycklingköttet ligga och marinera en eller flera timmar innan. Ta så mycket olja som köttet suger upp. Stek sedan i marinaden.

Se även dessa recept

| Fågel | GI | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Anna Ahl
Hej. Bjöd på detta till Agnetas 10 års kalas och blev SUCCEE. Tack Susanne Jarl! Dock blev det ALLTFÖR mycket peppar i, pepparkvarnen pajade...
✏️ Skrivet av Karin
Hej! Jag undrar varför olja är bättre än andra matfett när man wokar? Hur skiljer sig olika matfett åt när man steker? Det ser ut som en väldigt god maträtt!
💬 Svar till Peter Lindgren ✏️ Skrivet av Susanne
Låter som en god middag! :) Ja den är lite klurig att stava rätt, man får fuska med copy & paste annars ;)
✏️ Skrivet av Peter Lindgren
Idag bjuder jag familjen på denna wok plus lite bladspenat (hustrun gillar det). Till efterrätt blir det strachiatellamouss'en, lätt att göra, svårt att stava rätt...
✏️ Skrivet av Lotta
Gott och enkelt!! och ännu godare blir det med kall vitlökssås till...