
⭐ webmaster
Utrustning:
Hetta upp oljan i en stekpanna. Ha gärna en klick smör också så ser du lätt när det är lagom varmt (när smöret slutat bubbla).
Stek kycklingbitarna några minuter på varje sida så de får färg. Krydda med salt, chilipeppar, paprikapulver och svartpeppar.
Tillsätt vitlök, vitlökspulver eller pressade vitlöksklyftor.
Häll på de frysta wokgrönsakerna. Låt allt bli varmt, rör om då och då.
(Om det blir mycket vätska från grönsakerna, låt det mesta koka bort. Rör om då och då. Blir det ingen vätska så kan du sänka värmen på plattan och steka under omrörning då och då.)
När allt blivit varmt och kycklingen är genomstekt är det klart!
Serveringstips:
Servera gärna med nudlar eller kokt bulgur.
GI Tips:
Servera som det är eller med fullkornsbulgur.
LCHF Tips:
Välj wokgrönsaker med stor andel grönsaker som har lågt GI, grönsaker som växt ovan jord är ett bra riktmärke. Servera som det är eller med en klick crème fraiche.
Variationstips:
Vill man spara ytterligare lite tid finns färdiga kryddmixer att köpa. Santa Maria har många olika sorter.
Planeringstips:
Man kan om man vill röra ihop olja och kryddor och låta kycklingköttet ligga och marinera en eller flera timmar innan. Ta så mycket olja som köttet suger upp. Stek sedan i marinaden.
| Fågel | GI Recept | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |