Kycklingwok
Ingredienser:
- ca 2-4 msk olivolja
- ca 400-500 g kycklinglårfilé
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5-1 tsk chilipeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 1-2 krm vitlökspulver
- eller 1-2 klyftor vitlök
- ca 500-600 g wokgrönsaker
Utrustning:
Gör så här:
-
Hetta upp oljan i en stekpanna. Ha gärna en klick smör också så ser du lätt när det är lagom varmt (när smöret slutat bubbla).
- ca 2-4 msk olivolja
-
Stek kycklingbitarna några minuter på varje sida så de får färg. Krydda med salt, chilipeppar, paprikapulver och svartpeppar.
Tillsätt vitlök, vitlökspulver eller pressade vitlöksklyftor.
- ca 400-500 g kycklinglårfilé
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5-1 tsk chilipeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 1-2 krm vitlökspulver
- eller 1-2 klyftor vitlök
-
Häll på de frysta wokgrönsakerna. Låt allt bli varmt, rör om då och då.
(Om det blir mycket vätska från grönsakerna, låt det mesta koka bort. Rör om då och då. Blir det ingen vätska så kan du sänka värmen på plattan och steka under omrörning då och då.)
- ca 500-600 g wokgrönsaker
-
När allt blivit varmt och kycklingen är genomstekt är det klart!
Serveringstips:
GI Tips:
LCHF Tips:
Variationstips:
Planeringstips:
| Fågel | GI | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |
⭐ webmaster