Kycklingwok
Ett recept på kycklingwok med kycklinglårfilé som går riktigt snabbt att göra med wokgrönsaker!
Tid: 15 min
3 portioner
Ingredienser:
- ca 2-4 msk olivolja
- ca 400-500 g kycklinglårfilé
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5-1 tsk chilipeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 1-2 krm vitlökspulver
- eller 1-2 klyftor vitlök
- ca 500-600 g wokgrönsaker
Laktosfritt
Glutenfritt
Utrustning:
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (351 g): 363 kalorier, 9 g kolhydrater, 21 g fett, 33 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera gärna med nudlar eller kokt bulgur.
GI Tips
Servera som det är eller med fullkornsbulgur.
LCHF Tips
Välj wokgrönsaker med stor andel grönsaker som har lågt GI, grönsaker som växt ovan jord är ett bra riktmärke. Servera som det är eller med en klick crème fraiche.
Variationstips
Vill man spara ytterligare lite tid finns färdiga kryddmixer att köpa. Santa Maria har många olika sorter.
Planeringstips
Man kan om man vill röra ihop olja och kryddor och låta kycklingköttet ligga och marinera en eller flera timmar innan. Ta så mycket olja som köttet suger upp. Stek sedan i marinaden.
️ Skrivet av
Hej. Bjöd på detta till Agnetas 10 års kalas och blev SUCCEE. Tack Susanne Jarl! Dock blev det ALLTFÖR mycket peppar i, pepparkvarnen pajade...
️ Skrivet av
Hej! Jag undrar varför olja är bättre än andra matfett när man wokar? Hur skiljer sig olika matfett åt när man steker? Det ser ut som en väldigt god maträtt!
webmaster
Svar till
Peter Lindgren
️ Skrivet av
Låter som en god middag! :) Ja den är lite klurig att stava rätt, man får fuska med copy & paste annars ;)
️ Skrivet av
Idag bjuder jag familjen på denna wok plus lite bladspenat (hustrun gillar det). Till efterrätt blir det strachiatellamouss'en, lätt att göra, svårt att stava rätt...
️ Skrivet av
Gott och enkelt!! och ännu godare blir det med kall vitlökssås till...