Paprika

paprika
Den vanligaste paprikasorten i de vanligaste färgerna; gul och röd.

Paprikor finns året runt i grönsaksdisken. De vanligaste färgerna är röd, gul och grön. Ofta finns även orange.

De röda, gula och orangea paprikorna är alla mogna paprikor och söta i smaken. De gröna paprikorna är däremot omogna och beska i smaken. När de gröna paprikorna mognar så byter de färg till någon av röd, gul och orange.

Paprika innehåller mycket C-vitamin. Röda paprikor innehåller även mycket karoten.

När paprika tillagas går dock en stor andel av vitamininnehållet förlorat, så därför är paprika nyttigast att äta rå, t.ex. på en smörgås eller i pastasallad.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av paprika.

Energi: 31 kcal
Kolhydrater: 5.2 g
Protein: 1.1 g
Fett: 0.2 g
Fibrer: 1.9 g

Tips och info

Engelskt namn:

paprika sweet

Finns i affären:

I grönsaksdisken året runt.

Hållbarhet och förvaring:

Paprika håller sig ca 2 veckor i kylskåp och 2 dagar i rumstemperatur.

Pris:

ca 60-100 kr/kg

Ersätt med:

Andra grönsaker t.ex. zucchini.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Grönsaker |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest