Sötsura kotletter

Ingredienser:
- 4 st (ca 700 g) fläskkotletter
- 1-3 klyftor vitlök
- 0,33-1 st spanskpeppar
- eller 1 tsk chilipeppar
- ca 25-50 g smör att steka i
- ca 0,5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 burk (ca 227 g) ananas i skivor med spad
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk strösocker
- 2 tsk idealmjöl eller arrowrot
- 1 st liten zucchini
- 1 st röd paprika
-
Skala och skär vitlöksklyftorna i små bitar. Skölj, kärna ur och strimla en så stor del av chilin som du vill använda beroende på hur starkt du vill ha det eller använd chilipeppar (angiven mängd chilipeppar ger en mild smak så ta mer om du vill ha hetta).
- 1-3 klyftor vitlök
- 0,33-1 st spanskpeppar
- eller 1 tsk chilipeppar
-
Värm smör i en stekpanna och lägg i vitlöksbitarna och chili. Låt fräsa någon minut utan att det blir bränt (snåla inte på smöret).
- ca 25-50 g smör att steka i
-
Lägg i fläskkotletterna. Salta och peppra.
Stek ca 3-4 minuter per sida på medelvärme eller något lägre (det ska inte bli bränt).
- 4 st (ca 700 g) fläskkotletter
- ca 0,5 tsk salt
- 1 krm peppar
-
Blanda ananasspad, smulad buljongtärning, vatten, vinäger, socker och idealmjöl.
- 1 burk (ca 227 g) ananas i skivor med spad
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk strösocker
- 2 tsk idealmjöl eller arrowrot
-
Häll blandningen över kotletterna och puttra ca 3 minuter.
-
Strimla paprika, zucchini och skär ananasskivorna i bitar.
-
Låt allt puttra ca 2-3 minuter tills allt blivit varmt och köttet genomstekt.
Näringsvärden
Matlåda
Och jag tänker så på mamma när jag ser din bild, hon har likadana tallrikar :D Kommer att laga detta flera gånger!