| Fläskkött | Huvudrätter | Lunch |

Sötsura kotletter

Goda kotletter i en sötsur sås.
Sötsura kotletter
Sötsura kotletter
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör eller använd olja.

Vintips:

Château de Saint Cosme (nr 74503)

Gör så här:

  1. Skala och skär vitlöksklyftorna i små bitar. Skölj, kärna ur och strimla en så stor del av chilin som du vill använda beroende på hur starkt du vill ha det eller använd chilipeppar (angiven mängd chilipeppar ger en mild smak så ta mer om du vill ha hetta).

  2. Värm smör i en stekpanna och lägg i vitlöksbitarna och chili. Låt fräsa någon minut utan att det blir bränt (snåla inte på smöret).

  3. Lägg i fläskkotletterna. Salta och peppra.

    Stek ca 3-4 minuter per sida på medelvärme eller något lägre (det ska inte bli bränt).

  4. Blanda ananasspad, smulad buljongtärning, vatten, vinäger, socker och idealmjöl.

  5. Häll blandningen över kotletterna och puttra ca 3 minuter.

  6. Strimla paprika, zucchini och skär ananasskivorna i bitar.

  7. Låt allt puttra ca 2-3 minuter tills allt blivit varmt och köttet genomstekt.

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 sötsura kotletter
1.
instruktion steg 2 sötsura kotletter
2.
instruktion steg 3 sötsura kotletter
3.
instruktion steg 4 sötsura kotletter
4.
instruktion steg 5 sötsura kotletter
5.
instruktion steg 6 sötsura kotletter
6.
instruktion steg 7 sötsura kotletter
7.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Linda
Supergott recept! Detta kommer jag laga fler gånger!
penna Skrivet av Adam
Supersmarrigt! funkar helt ok som låda med.
Och jag tänker så på mamma när jag ser din bild, hon har likadana tallrikar :D Kommer att laga detta flera gånger!
penna Skrivet av Annica
Skulle rekommendera dubbla mängden mjöl samt 1 dl sweet chili

Läs alla 4 kommentarer