| Fläskkött | Huvudrätter | Lunch |

Kotletter med champinjoner och timjan

Karrékotletter, schalottenlök, champinjoner, lite grädde och så färsk timjan serveras med kokt pressad potatis - det blir gott!
Kotletter med champinjoner och timjan
Kotletter med champinjoner och timjan
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 2 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt - Uteslut idealmjöl.

Vintips:

Epicuro Zinfandel (nr 2326)

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med smör.

Stek kotletterna på medelhög värme, några minuter på varje sida så de får lite färg, de ska inte bli genomstekta (det blir de senare). Salta och peppra. Lägg kotletterna på en tallrik.

Hacka lök och skär champinjonerna i skivor. Stek en stund.

Lägg tillbaka kotletterna och häll på grädde. Häll på kalvfond eller smula ner buljongtärningen. Låt småkoka ca 5 minuter. Vänd på kotletterna och småkoka 5 minuter till.

Vill du ha en tjockare sås kan du vispa ner idealmjöl och låta koka någon minut så det tjocknar.

Tillsätt hackad färsk timjan.

Servera med t.ex. kokt ris, kokt bulgur eller kokt pressad potatis och en kvist färsk timjan som dekoration.

glödlampa Tips:

Jag använder vispgrädde men man kan även blanda vispgrädde med vatten eller mjölk om man vill ha lägre fetthalt. Kalvfond kan bytas mot annan köttfond. Kalvbuljongtärning kan ersättas med köttbuljongtärning. Köttbuljongpulver går också bra.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd äkta vispgrädde med kort hållbarhet. Köp en köttbuljong med så få tillsatser som möjligt.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av David S
Gott men tyckte såsen+tillbehör passar bättre till 4 kotletter istället för 2, blev så väldigt mycket av det.
person Svar till Annelie penna Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Annelie
Fantastiskt gott :-)

Läs alla 5 kommentarer