
⭐ webmaster
Recept med Karrékotletter
Näringsvärden
Karrékotletter är fläskkött som passar bra att steka eller grilla.
Köttbitarna innehåller en del insprängt fett vilket gör att de blir saftiga och goda.
Eftersom karrékotlett är griskött så ska den serveras genomstekt.
Köttsaften ska vara genomskinlig. Om man har en köttermometer kan man mäta innertemperaturen som ska ligga mellan 80-85°C.
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Sänk värmen och stek ca 7-9 min per sida tills köttsaften är genomskinlig.
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för karrékotletter:
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av karrékotletter.
Energi: | 202 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 21 g |
Fett: | 13.2 g |
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Köptips:
Ersätt med:
| Fläskkött |
Recept på grillade karrékotletter. Den godaste köttbiten att grilla tycker jag! Saftig och god! Enkel marinad. Gott och enkelt!
Gott och enkelt recept med kotletter i sås med crème fraiche, purjolök och champinjoner. Bilder steg för steg.
Recept på kotletter som steks och sås med champinjoner och timjan. Hacka lök. Servera med kokt pressad potatis.
Mycket gott och enkelt recept på kotletter i ugn som bara smälter i munnen. Endast 5 minuters jobb för en riktig festmåltid!
Recept på kotletter med en god sås med enbär, grädde och fond. Servera med vinbärsgelé.