Karrékotletter

Karrékotletter är fläskkött som passar bra att steka eller grilla.
Karrékotletter innehåller en del insprängt fett vilket gör att de blir saftiga och goda.
Eftersom karrékotlett är griskött så ska den serveras genomstekt.
Hur vet man att en karrékotlett är genomstekt?
Köttsaften ska vara genomskinlig. Om man har en köttermometer kan man mäta innertemperaturen som ska ligga mellan 80-85°C.
Recept på stekta karrékotletter
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Sänk värmen och stek ca 7-9 min per sida tills köttsaften är genomskinlig.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för karrékotletter:
- Genomstekt: 80-85°C
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av karrékotletter.
Energi: | 202 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 21 g |
Fett: | 13.2 g |
Tips och info
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Köptips:
Ersätt med:
| Fläskkött |

Grillade karrékotletter
Recept på grillade karrékotletter. Den godaste köttbiten att grilla tycker jag! Saftig och god! Enkel marinad. Gott och enkelt!


Kotletter i purjolök- och champinjonsås
Gott och enkelt recept med kotletter i sås med crème fraiche, purjolök och champinjoner. Bilder steg för steg.


Kotletter med champinjoner och timjan
Recept på kotletter som steks och sås med champinjoner och timjan. Hacka lök. Servera med kokt pressad potatis.


Sambal-kotletter
Mycket gott och enkelt recept på kotletter i ugn som bara smälter i munnen. Endast 5 minuters jobb för en riktig festmåltid!


Vilda kotletter
Recept på kotletter med en god sås med enbär, grädde och fond. Servera med vinbärsgelé.
