Grillade karrékotletter

Karrékotletter är min favorit att grilla. Köttet blir gott och saftigt och det går snabbt att grilla. Tänk bara på att inte grilla för länge som många tyvärr gör för då blir köttet torrt och tråkigt. En perfekt grillad köttbit har en fin färgad yta och sedan ska köttet vara precis genomstekt men inte mer. Om du lyckas kommer du märka den stora skillnaden när köttet nästan smälter i munnen!
grillade karrékotletter
Grillade karrékotletter, min favorit. Saftiga och goda!
Timglas Tid: ca 20 min + minst 1 timme marinering
Portioner 6-8 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

laktosfritt Laktosfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Gör marinaden enligt receptet på den, i sin enklaste form soja och olja i lika delar.

    grillmarinaden
    Grillmarinaden.
  2. Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor om du köpt benfri karré i bit.

    Lägg köttet i marinaden och rör om, använd gärna en gaffel och lyft runt köttet så att marinad fastnar på alla sidor på köttet. Man kan också använda en pensel.

    (Tänk på att du inte behöver mer marinad än det som fastnar på köttet. Det är bara köttets yta som suger upp marinad och det suger inte upp mer för att det badar i marinad. Om det blir marinad kvar som du får hälla ut så har du tagit onödigt mycket.)

    karrékotletter
    Karrékotletter.
    marinera karrékotletterna
    Marinera karrékotletterna.
  3. Låt köttet med marinaden stå i kylskåp i minst en timme. Om det står längre tid så kan man röra om lite någon gång för att försäkra sig om att alla ytor av köttet sugit upp marinaden.

  4. Tänd grillen och låt den bli ordentligt varm.

    Grilla ca 3 min på varje sida på medelhög värme under lock så att köttet blir genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig) men inte längre tid än så.

    Tänk på att tiden kan variera och om du inte har tillräckligt varmt på grillen så tar det längre tid men undvik att göra misstaget som väldigt många gör att grilla alldeles för länge så att köttet blir torrt och tråkigt. Om köttet inte skulle vara genomstekt så kan man alltid fixa det genom att antingen lägga det på grillen igen eller köra det någon minut på full effekt i mikron. Ett kött som grillats för länge går däremot inte att rädda.

    grilla
    Grilla.
    grilla på andra sidan
    Grilla på andra sidan.
  5. Servera de grillade karrékotletterna med goda tillbehör och njut!

glödlampa Tips & tricks:

Om du grillar mer än du äter upp och vill värma i mikro senare så är ett tips att inte grilla köttet genomstekt eftersom när du värmer köttet i mikro så tillagas köttet och blir torrt och tråkigt om det redan är tillagat.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Kolla ingrediensförteckningen på de kryddor du använder och undvik de som innehåller glutamat och andra tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Grillat kött håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fläskkött | Grillat | Sommarmat |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info