| Fläskkött | Grillat | Sommarmat |

Grillade karrékotletter

Karrékotletter är min favorit att grilla. Köttet blir gott och saftigt och det går snabbt att grilla. Tänk bara på att inte grilla för länge som många tyvärr gör för då blir köttet torrt och tråkigt. En perfekt grillad köttbit har en fin färgad yta och sedan ska köttet vara precis genomstekt men inte mer. Om du lyckas kommer du märka den stora skillnaden när köttet nästan smälter i munnen!
grillade karrékotletter
Grillade karrékotletter, min favorit. Saftiga och goda!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 20 min + minst 1 timme marinering
Portioner 6-8 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

laktosfritt Laktosfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Epicuro Salice Salentino Riserva (nr 3501)

Gör så här:

  1. Gör marinaden enligt receptet på den, i sin enklaste form soja och olja i lika delar.

  2. Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor om du köpt benfri karré i bit.

    Lägg köttet i marinaden och rör om, använd gärna en gaffel och lyft runt köttet så att marinad fastnar på alla sidor på köttet. Man kan också använda en pensel.

    (Tänk på att du inte behöver mer marinad än det som fastnar på köttet. Det är bara köttets yta som suger upp marinad och det suger inte upp mer för att det badar i marinad. Om det blir marinad kvar som du får hälla ut så har du tagit onödigt mycket.)

  3. Låt köttet med marinaden stå i kylskåp i minst en timme. Om det står längre tid så kan man röra om lite någon gång för att försäkra sig om att alla ytor av köttet sugit upp marinaden.

  4. Tänd grillen och låt den bli ordentligt varm.

    Grilla ca 3 min på varje sida på medelhög värme under lock så att köttet blir genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig) men inte längre tid än så.

    Tänk på att tiden kan variera och om du inte har tillräckligt varmt på grillen så tar det längre tid men undvik att göra misstaget som väldigt många gör att grilla alldeles för länge så att köttet blir torrt och tråkigt. Om köttet inte skulle vara genomstekt så kan man alltid fixa det genom att antingen lägga det på grillen igen eller köra det någon minut på full effekt i mikron. Ett kött som grillats för länge går däremot inte att rädda.

  5. Servera de grillade karrékotletterna med goda tillbehör och njut!

Beskrivande bilder

grillmarinaden
1. Grillmarinaden.
karrékotletter
2.1. Karrékotletter.
marinera karrékotletterna
2.2. Marinera karrékotletterna.
grilla
4.1. Grilla.
grilla på andra sidan
4.2. Grilla på andra sidan.

glödlampa Tips:

Om du grillar mer än du äter upp och vill värma i mikro senare så är ett tips att inte grilla köttet genomstekt eftersom när du värmer köttet i mikro så tillagas köttet och blir torrt och tråkigt om det redan är tillagat.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Kolla ingrediensförteckningen på de kryddor du använder och undvik de som innehåller glutamat och andra tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Grillat kött håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info