Marinad till grillat kött

Gör din egen grillmarinad och slipp alla tillsatser i den köpta. Dessutom enkelt, mycket billigare och jättegott! Enkelt att variera med olika kryddning. Läs detta recept och du kommer inse hur enkelt det är att göra din egen marinad. Egentligen behövs faktiskt inte mer än olja och soja i lika delar.
grillmarinad karrékotletter
Marinerade karrékotletter, färdiga för grillen.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner Räcker till 2-4 portioner kött

Ingredienser:

Ev: Mera smaksättning:

laktosfritt Laktosfritt

Gör grillmarinad så här:

 1. Blanda olja, soja och de kryddor som du vill ha i en bunke.

  Vill man göra det riktigt enkelt för sig så räcker det faktiskt med att blanda olja och soja i lika delar, det blir gott. Men jag tycker det blir lite godare med någon mer smak.

  instruktion steg 1 marinad till grillat kött
  Ingredienser till marinaden.
 2. Lägg i köttet och vänd runt köttet så att marinaden fastnar på alla sidor av köttet. Använd en gaffel. Om du gjort för lite marinad kan du bara hälla på lite extra olja och soja (ungefär lika mycket av varje). Det är dock ingen mening med att det ska bli någon marinad över förutom pyttelite på botten, så all marinad ska sugas upp, annars får man bara hälla bort det senare vilket bara är slösaktigt. Köttet får alltså inte mer smak för att det badar i marinad. Det är bara ytan på köttet som kan suga upp marinaden.

  Låt köttet ligga och dra minst en timme innan grillning i kylskåp.

  Om köttet ligger mer än en timme så kan du röra om någon gång under tiden så att marinaden fördelar sig på köttet ännu bättre.

  När du grillat färdigt köttet kan du krydda på valfri krydda t.ex. chili, grillkrydda, svartpeppar etc.

  instruktion steg 2.1 marinad till grillat kött
  Lägg i köttet.
  instruktion steg 2.2 marinad till grillat kött
  Använd gaffel och vänd runt köttet.

byt ut Variationstips:

Man kan även blanda i något eller flera av följande; chilipulver, paprikapulver, sambal oelek samt chipotlepasta om man vill ha chilismak.

Se även dessa recept

| Sommarmat | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Jan
Hur länge kan man spara överbliven grillmarinad?
✏️ Skrivet av Mats
Dina recept är enkla väl beskrivna och väldigt goda !!
✏️ Skrivet av Annika Jarbratt
Enkel och jättegod marinad! Jag tog både vitlök och honung också. Penslade inte. La allt i en plastpåse. In i kylskåpet. Vände några gånger innan vi grillade på kvällen.
✏️ Skrivet av Susanna
Superbra marinad, enkel och god! Tack! Den här blir favoriten i sommar, en bra bas! Jag tog med honung som du tipsade om och det gav en jättegod smak. Gillades av hela familjen!
✏️ Skrivet av Anders Henell
Hejsan,

Jag marinerar en Tomahawk stek over natten i min hemgjorda marinad av bla. olja, soya ocg whiskey. Fråga, kan jag tillaga steken i ugnen i marinaden eller skall den slängas ut av bakterieskäl?

Tack på förhand för din hjälp.
Anders