| Sommarmat | Tillbehör |

Marinad till grillat kött

Gör din egen grillmarinad och slipp alla tillsatser i den köpta. Dessutom enkelt, mycket billigare och jättegott! Enkelt att variera med olika kryddning. Läs detta recept och du kommer inse hur enkelt det är att göra din egen marinad. Egentligen behövs faktiskt inte mer än olja och soja i lika delar.
grillmarinad karrékotletter
Marinerade karrékotletter, färdiga för grillen.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner Räcker till 2-4 portioner kött

Ingredienser:

Ev: Mera smaksättning:

laktosfritt Laktosfritt

Gör så här:

  1. Blanda olja, soja och de kryddor som du vill ha i en bunke.

    Vill man göra det riktigt enkelt för sig så räcker det faktiskt med att blanda olja och soja i lika delar, det blir gott. Men jag tycker det blir lite godare med någon mer smak.

  2. Lägg i köttet och vänd runt köttet så att marinaden fastnar på alla sidor av köttet. Använd en gaffel. Om du gjort för lite marinad kan du bara hälla på lite extra olja och soja (ungefär lika mycket av varje). Det är dock ingen mening med att det ska bli någon marinad över förutom pyttelite på botten, så all marinad ska sugas upp, annars får man bara hälla bort det senare vilket bara är slösaktigt. Köttet får alltså inte mer smak för att det badar i marinad. Det är bara ytan på köttet som kan suga upp marinaden.

    Låt köttet ligga och dra minst en timme innan grillning i kylskåp.

    Om köttet ligger mer än en timme så kan du röra om någon gång under tiden så att marinaden fördelar sig på köttet ännu bättre.

    När du grillat färdigt köttet kan du krydda på valfri krydda t.ex. chili, grillkrydda, svartpeppar etc.

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 marinad till grillat kött
1. Ingredienser till marinaden.
instruktion steg 2.1 marinad till grillat kött
2.1. Lägg i köttet.
instruktion steg 2.2 marinad till grillat kött
2.2. Använd gaffel och vänd runt köttet.

byt ut Variationstips:

Man kan även blanda i något eller flera av följande; chilipulver, paprikapulver, sambal oelek samt chipotlepasta om man vill ha chilismak.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Elsa penna Skrivet av Susanne
Jag brukar oftast krydda köttet när det är färdiggrillat. Man måste inte göra det men lite beroende på vilket kött det är så är det ju gott med olika mycket kryddor och det är ju bara ytan på köttet som kan suga upp marinad. Framförallt ger ju sojan i marinaden sälta till köttet. Ett exempel som jag och många av mina gäster inte har tyckt behövts kryddas mera är kycklinglårfilé, den köttbiten är ju inte så tjock och har en stor yta som kan suga upp marinad. 
penna Skrivet av Elsa
Hej! Behöver man krydda köttet eller räcker det med marinaden för att få god smak?
penna Skrivet av Michael J
Testad och riktigt bra. Perfekt som bas där nya kryddor kan testas. Rekommenderas!

Läs alla 13 kommentarer