✏️ Skrivet av
Jag gör denna sås, har dock inte haft med rivet skal vilket jag skall prova, och skedar över laxen innan den ställs i ugnen. Riv gärna lite ost över innan. Mkt gott.
Utrustning:
Tvätta citronen noga. Jag brukar ta diskmedel och diskborste. Torka av så det verkligen är torrt.
Riv skalet av citronen på rivjärn. Var noga så du bara tar det yttersta och inte det vita som ger en besk smak. Pressa ur saften.
Blanda crème fraiche med rivet citronskal, citronsaft, salt och citronpeppar.
Smaka och korrigera om det behövs. Om det smakar för mycket citron eller salt så ta mera crème fraiche.
Låt stå en timme i kylen (eller mer) före servering!
Variationstips:
Ta lime istället för citron.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Rör om ifall den separerar.
| GI Recept | Grillat | Kalla såser | LCHF |