Kall limesås
💬 0 kommentarerGod och enkel kall sås med lime som passar bra till fisk och fågel.




Ingredienser:
- 0,5 st lime
- 2 dl crème fraiche
- eller 2 dl turkisk yoghurt
- 0,5 tsk salt
- ca 1 krm grovmalen svartpeppar


Gör så här:
-
Tvätta och torka limen. Riv skalet och pressa ur saften.
- 0,5 st lime
Rivet limeskal. -
Blanda crème fraiche med limeskal, limesaft, salt och peppar. Smaka av.
Låt stå i kylen, gärna minst en halvtimme fram till servering. Rör om ifall det separerar.
- 2 dl crème fraiche
- eller 2 dl turkisk yoghurt
- 0,5 tsk salt
- ca 1 krm grovmalen svartpeppar
Ingredienserna. Blanda. - 2 dl crème fraiche
Planeringstips:
Låt gärna stå i kylskåp, minst 20 minuter innan servering så sätter sig smaken bättre.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig i kylskåp 4-5 dagar.
| Kalla såser |