Kall limesås

God och enkel kall sås med lime som passar bra till fisk och fågel.
kall limesås
Tid: 10 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Tvätta och torka limen. Riv skalet och pressa ur saften.

    instruktion steg 1 kall limesås
    Rivet limeskal.
  2. Blanda crème fraiche med limeskal, limesaft, salt och peppar. Smaka av.

    Låt stå i kylen, gärna minst en halvtimme fram till servering. Rör om ifall det separerar.

    instruktion steg 2.1 kall limesås
    Ingredienserna.
    instruktion steg 2.2 kall limesås
    Blanda.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (62 g): 167 kalorier, 3 g kolhydrater, 17 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Planeringstips

Låt gärna stå i kylskåp, minst 20 minuter innan servering så sätter sig smaken bättre.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig i kylskåp 4-5 dagar.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest