Aioli med lime och mynta

Lyxig och god aioli med smak av lime och mynta.
aioli med lime och mynta
Mycket god aioli smaksatt med lime och mynta som du gör enkelt med en mixer.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

Tänk på att oljan måste vara rumsvarm innan du börjar.

Lägg äggulan i en mixerskål. Tillsätt senap och vitvinsvinäger. Skala vitlöksklyftan och lägg i den.

Mixa och häll i oljan, ca 1 msk i taget eller droppa i under tiden du mixar. Det ska bli en fast blank smet hela tiden.

Smaka! Ta mer olja om du vill ha lenare smak och mindre om du vill ha starkare smak. Vill du ha tunnare konsistens kan du tillsätta lite vatten.

Riv limeskalet grovt. Pressa ur saften. Tillsätt limeskalet och saften, samt myntabladen. Mixa till en slät smet.

Smaka av med lite salt. Dekorera med myntablad.

Aioli i mixer
1. Häll ingredienserna i en mixer och häll i lite olja i taget. (Vänta dock med limeskalen som jag på bilden dock tillsatte direkt.) 2. Aiolin innan myntabladet tillsatts, efter aiolin tillsatts blir den grön och fin.

GI GI Tips:

Aioli har mycket lågt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, håller sig åtminstone 5 dagar. Rör om ifall det separerar lite.

Se även dessa recept

| GI Recept | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |

Kommentarer till Aioli med lime och mynta

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till TG ✏️ Skrivet av Susanne
Det kan ha skurit sig. Tänk på att oljan bör stå framme innan man börjar så att den är ljummen och inte kylskåpskall. Låt gärna även de övriga ingredienserna ligga framme så att alla har ljummen temperatur.
Om inte det hjälper prova en annan olja t.ex. rapsolja och/eller tillsätt mindre mängd olja i taget när du mixar. Du kan mer eller mindre droppa i och ha inte i mer än att du ser att det binder ihop till en fluffig fast smet hela tiden. Du kan ha haft i för mycket på en gång eller att du inte mixat tillräckligt mellan varje tillsättning av olja. Det ska vara tjockt och fint hela tiden. Det gäller också att mixern fungerar som den ska - det ska vara bra snurr på den. Hoppas något av dessa tips hjälper!
✏️ Skrivet av TG
hej jag följde receptet presis vet ej vad som gick fel smaken blev helt ok men konsistensen blev ej bra ????? den blev för lös nästan som vatten ej krämig och fin. trotts att jag bara använde 1 dl olja av 2 som det stog i receptet
✏️ Skrivet av Anna-lena
Gott för vuxna. =)