
⭐ webmaster
Utrustning:
Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke (brukar följa med handmixern). Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem också.
Låt gärna detta stå framme en stund i rumstemperatur, gärna 30 minuter eller mer så att temperaturen på de olika livsmedlen utjämnas. Det är viktigt att ägg och matolja har ungefär samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
(Det går även med annan olja än matolja. Tänk dock på att välja en god olja med neutral smak. Undvik olivolja som kan ge en besk smak.)
Sätt ner mixerstaven i botten och kör mixern på högsta effekt. Höj sakta. Det tar ca 5-10 sekunder totalt.
Aiolin är nu klar att servera!
Serveringstips:
Servera gärna till fisk.
Tips:
LCHF Tips:
Aioli har mycket lågt GI.
Tips för att undvika tillsatser:
Köp dijonsenap utan tillsatser så blir din aioli helt utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven aioli kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 1 månad.
| Kalla såser | LCHF | Tillbehör | Tillbehör till Kräftskivan |