Dijonsenap

Dijonsenap är en sorts senap från Frankrike. Den är ljus och innehåller oftast inget eller annars ytterst lite socker.
Dijonsenap tillverkas av frö från svartsenap och smaksätts ofta med vinäger eller vitt vin.
Jämfört med svensk senap så har dijonsenap lite syrligare och starkare smak tycker jag.
Fransk senap
Av fransk senap är ett samlingsnamn för all sorts bordssenap från Frankrike.
Fransk senap tillverkas av frö från svartsenap eller sareptasenap och smaksätts ofta med vitt vin.
Dijonsenap eller fransk senap - skillnad?
Dijonsenap är en fransk senap. Det går oftast bra att använda dijonsenap i ett recept som anger fransk senap och tvärtom. Smaken varierar dock mellan olika märken.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av dijonsenap.
Energi: | 93 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 5.3 g |
Protein: | 6 g |
Fett: | 5 g |
Fibrer: | 1.7 g |
Tips och info
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla dijonsenap mellan vikt och volym
Konvertera dijonsenap från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Ketchup, senap, såser m.m. |

Aioli
Mycket god krämig och len Aioli som du enkelt mixar ihop på sekunder med en mixerstav. Görs på ett helt ägg.


Avokadokräm
Recept på avokadokräm. En len sås som passar till det mesta. Gott till sallad, skaldjur, kyckling, fisk och kött. Bilder steg för steg.


Coleslaw
Min goda coleslaw. En krämig och god vitkåls- och morotssallad. Gott och enkelt recept! Passar perfekt till grillat kött och hamburgare.


Kycklinggratäng med bacon och persilja
Recept på kycklinggratäng - kyckling i god sås med grädde, bacon, ost, smaksatt med persilja och senap. Gott och enkelt! Bilder steg för steg.


Majonnäs
Recept på majonnäs, fri från tillsatser. Superenkel utan några överblivna äggvitor. Klar på 5 min. Bilder steg för steg.


Remouladsås
Recept på hemgjord tillsatsfri remouladsås. Mycket enkelt och gott. Bilder steg för steg.
