Laga er egen helt enkelt. Måste inte vara proffs för att prova er fram. PS. Givetvis gurka och gärna kapris.
Remouladsås



Ingredienser:
- 2 msk finhackad smörgåsgurka
- 1 dl hemgjord majonnäs
- eller 1 dl köpt majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- 3 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 0,5 tsk gurkmeja
Ev: Garnering:
- ev. persilja



Gör så här:
-
Hacka smörgåsgurkan fint.
- 2 msk finhackad smörgåsgurka
Hackad smörgåsgurka. -
Mät upp alla ingredienser; majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.
- 2 msk finhackad smörgåsgurka
- 1 dl hemgjord majonnäs
- eller 1 dl köpt majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- 3 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 0,5 tsk gurkmeja
Alla ingredienser. -
Rör till en jämn smet. Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.
Garnera gärna med persilja.
- ev. persilja
Rör om.
Serveringstips:
Garnera med persilja. Gott till t.ex. räkor, kräftor och fisk.
GI Tips:
Remouladsås har lågt GI.
LCHF Tips:
Remouladsås har lågt GI men smörgåsgurka innehåller socker. För ännu lägre GI - byt ut smörgåsgurkan mot inlagd gurka utan socker t.ex. saltgurka.
Tips för att undvika tillsatser:
Köp smörgåsgurka och dijonsenap utan tillsatser så blir din remouladsås också fri från tillsatser. Välj crème fraiche med 36% fett, fri från tillsatser och gör din egen majonnäs fri från tillsatser på 5 minuter.
Variationstips:
Smaksätt din remouladsås med t.ex. kapris, hackad dill eller hackad persilja.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig i kylskåp ca 1 vecka.
| GI Recept | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |
Laga er egen helt enkelt. Måste inte vara proffs för att prova er fram. PS. Givetvis gurka och gärna kapris.