| GI Recept | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |

Remouladsås

Mycket god och enkel remouladsås som du gör själv utan tillsatser. Gott till skaldjur och fisk.
remouladsås
Egen hemgjord remouladsås. Mycket god och enkel.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 dl

Ingredienser:

Ev: Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller gör din remouladsås på enbart majonnäs. Ta alltså dubbelt så mycket majonnäs och uteslut crème fraichen.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Hacka smörgåsgurkan fint.

  2. Mät upp alla ingredienser; majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.

  3. Rör till en jämn smet. Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

    Garnera gärna med persilja.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 remouladsås
1. Hackad smörgåsgurka.
instruktion steg 2 remouladsås
2. Alla ingredienser.
instruktion steg 3 remouladsås
3. Rör om.

servera Serveringstips:

Garnera med persilja. Gott till t.ex. räkor, kräftor och fisk.

GI GI Tips:

Remouladsås har lågt GI.

LCHF LCHF Tips:

Remouladsås har lågt GI men smörgåsgurka innehåller socker. För ännu lägre GI - byt ut smörgåsgurkan mot inlagd gurka utan socker t.ex. saltgurka.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp smörgåsgurka och dijonsenap utan tillsatser så blir din remouladsås också fri från tillsatser. Välj crème fraiche med 36% fett, fri från tillsatser och gör din egen majonnäs fri från tillsatser på 5 minuter.

byt ut Variationstips:

Smaksätt din remouladsås med t.ex. kapris, hackad dill eller hackad persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp ca 1 vecka.