Remouladsås

Mycket god och enkel remouladsås som du gör själv utan tillsatser. Gott till skaldjur och fisk.
remouladsås
Egen hemgjord remouladsås. Mycket god och enkel.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 dl

Ingredienser:

Ev: Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller gör din remouladsås på enbart majonnäs. Ta alltså dubbelt så mycket majonnäs och uteslut crème fraichen.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Hacka smörgåsgurkan fint.

    instruktion steg 1 remouladsås
    Hackad smörgåsgurka.
  2. Mät upp alla ingredienser; majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.

    instruktion steg 2 remouladsås
    Alla ingredienser.
  3. Rör till en jämn smet. Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

    Garnera gärna med persilja.

    instruktion steg 3 remouladsås
    Rör om.

Tips

servera Serveringstips:

Garnera med persilja. Gott till t.ex. räkor, kräftor och fisk.

GI GI Tips:

Remouladsås har lågt GI.

LCHF LCHF Tips:

Remouladsås har lågt GI men smörgåsgurka innehåller socker. För ännu lägre GI - byt ut smörgåsgurkan mot inlagd gurka utan socker t.ex. saltgurka.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp smörgåsgurka och dijonsenap utan tillsatser så blir din remouladsås också fri från tillsatser. Välj crème fraiche med 36% fett, fri från tillsatser och gör din egen majonnäs fri från tillsatser på 5 minuter.

byt ut Variationstips:

Smaksätt din remouladsås med t.ex. kapris, hackad dill eller hackad persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp ca 1 vecka.

Se även dessa recept

| GI Recept | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Dan
Dåligt recept. Kör själv med gräddfil, majonnäs och vanlig söt senap. Sen salt, peppar o persilja. Prova er fram efter eget huvud. Fet eller mager, söt eller salt eller.....osv.
Laga er egen helt enkelt. Måste inte vara proffs för att prova er fram. PS. Givetvis gurka och gärna kapris.
✏️ Skrivet av Elin
Brukar gilla dina recept men inte det här. Alldeles för mycket majonnäs och det smakade inte remouladsås.
✏️ Skrivet av Joachim
Jag vet inte vad detta är men remouladsås är det definitivt inte.
✏️ Skrivet av peter
Kommer prova den i kväll.
✏️ Skrivet av Fabiola Lau De Karlsson
Jätte gott! Tyckte vi!