Remouladsås

Mycket god och enkel remouladsås som du gör själv utan tillsatser. Gott till skaldjur och fisk.
remouladsås
Egen hemgjord remouladsås. Mycket god och enkel.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 dl

Ingredienser:

Ev: Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller gör din remouladsås på enbart majonnäs. Ta alltså dubbelt så mycket majonnäs och uteslut crème fraichen.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Hacka smörgåsgurkan fint.

    instruktion steg 1 remouladsås
    Hackad smörgåsgurka.
  2. Mät upp alla ingredienser; majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.

    instruktion steg 2 remouladsås
    Alla ingredienser.
  3. Rör till en jämn smet. Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

    Garnera gärna med persilja.

    instruktion steg 3 remouladsås
    Rör om.

servera Serveringstips:

Garnera med persilja. Gott till t.ex. räkor, kräftor och fisk.

GI GI Tips:

Remouladsås har lågt GI.

LCHF LCHF Tips:

Remouladsås har lågt GI men smörgåsgurka innehåller socker. För ännu lägre GI - byt ut smörgåsgurkan mot inlagd gurka utan socker t.ex. saltgurka.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp smörgåsgurka och dijonsenap utan tillsatser så blir din remouladsås också fri från tillsatser. Välj crème fraiche med 36% fett, fri från tillsatser och gör din egen majonnäs fri från tillsatser på 5 minuter.

byt ut Variationstips:

Smaksätt din remouladsås med t.ex. kapris, hackad dill eller hackad persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp ca 1 vecka.

Se även dessa recept

| GI Recept | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |

Kommentarer till Remouladsås

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av peter
Kommer prova den i kväll.
✏️ Skrivet av Fabiola Lau De Karlsson
Jätte gott! Tyckte vi!
✏️ Skrivet av Karl
Gurkmejans smak krockar med Dijon senapen.
Blev helt konstigt men tar man bort gurkmejan så blir det lite bättre.
✏️ Skrivet av Jens
Tyvärr så är receptet under all kritik. Man kan köpa en färdig sås för 15 kr som har mer smak än denna.
Inte bara det, denna smakar illa också. Du får nog tänka om innan du lägger ut recept nästa gång.

Bra försökt i vilket fall.

Tack
💬 Svar till Ann ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Låter gott och bra att den inte innehåller några tillsatser!