Remouladsås

Mycket god och enkel remouladsås som du gör själv utan tillsatser. Gott till skaldjur och fisk.
remouladsås
Egen hemgjord remouladsås. Mycket god och enkel.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 dl

Ingredienser:

Ev: Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller gör din remouladsås på enbart majonnäs. Ta alltså dubbelt så mycket majonnäs och uteslut crème fraichen.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Hacka smörgåsgurkan fint.

  2. Mät upp alla ingredienser; majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.

  3. Rör till en jämn smet. Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

    Garnera gärna med persilja.

servera Serveringstips:

Garnera med persilja. Gott till t.ex. räkor, kräftor och fisk.

GI GI Tips:

Remouladsås har lågt GI.

LCHF LCHF Tips:

Remouladsås har lågt GI men smörgåsgurka innehåller socker. För ännu lägre GI - byt ut smörgåsgurkan mot inlagd gurka utan socker t.ex. saltgurka.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp smörgåsgurka och dijonsenap utan tillsatser så blir din remouladsås också fri från tillsatser. Välj crème fraiche med 36% fett, fri från tillsatser och gör din egen majonnäs fri från tillsatser på 5 minuter.

byt ut Variationstips:

Smaksätt din remouladsås med t.ex. kapris, hackad dill eller hackad persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp ca 1 vecka.

Se även dessa recept

| GI | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Bengt - Göran
Gick inte att äta absolut inte remouladsås!
✏️ Skrivet av Marianne
Jag skulle ha läst recensionerna innan. Fruktansvärt salt. Gick tyvärr inte att äta. Synd att behöva slänga allt.
✏️ Skrivet av Kakan74
Det här blev inte så bra. Den var väldigt salt och jag vill ha en remouladsås som är fräsch och balanserad.
✏️ Skrivet av Tom
Supergod
✏️ Skrivet av Dan
Dåligt recept. Kör själv med gräddfil, majonnäs och vanlig söt senap. Sen salt, peppar o persilja. Prova er fram efter eget huvud. Fet eller mager, söt eller salt eller.....osv.
Laga er egen helt enkelt. Måste inte vara proffs för att prova er fram. PS. Givetvis gurka och gärna kapris.

Visa alla kommentarer