Guacamole
Guacamole är en len grön röra med lite sting. Huvudingrediensen är avokado som är både gott och nyttigt.
Det här är ett enkelt recept, det är bara att mixa ihop ingredienserna.
Guacamole passar bra som dipp till nachos och tillbehör till tacos.



Ingredienser:
- 2 st mogna avokado
- 1 dl crème fraiche
- eller turkisk yoghurt (10%)
- 1 msk pressad lime eller citronsaft
- 0,5 tsk salt
- chilipeppar efter behag
- eller 1 krm sambal oelek
- eller ca 2 droppar tabasco
- eller 0,5 tsk cayennepeppar
- ev. 1 krm vitlökspulver
- eller 1 st vitlöksklyfta


Utrustning:
Gör guacamole så här:
-
Dela avokado genom att skära runt om. Ta sedan bort kärnan, jag brukar använda en sked.
Gröp ur fruktköttet och lägg i en matberedare eller mixerskål.
- 2 st mogna avokado
Delad avokado. Avokado i mixerskål. -
Tillsätt crème fraiche, limesaft, salt, chilipulver och eventuellt vitlökspulver.
Mixa allt till en slät smet. Smaka av.
Lägg upp i en serveringsskål.
- 1 dl crème fraiche
- eller turkisk yoghurt (10%)
- 1 msk pressad lime eller citronsaft
- 0,5 tsk salt
- chilipeppar efter behag
- eller 1 krm sambal oelek
- eller ca 2 droppar tabasco
- eller 0,5 tsk cayennepeppar
- ev. 1 krm vitlökspulver
- eller 1 st vitlöksklyfta
Alla ingredienser till guacamole i mixerskålen. Guacamole mixad och klar. Guacamole i serveringsskål. - 1 dl crème fraiche
Serveringstips:
Servera till kött, fisk eller fågel. Det är också gott som tillbehör till grillat eller tacos.
GI Tips:
Guacamole har lågt GI.
Variationstips:
Tillsätt hackad röd lök och/eller hackade tomater (mixa inte).
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 5 dagar. Färgen kan bli brunaktig på ytan, det beror på kontakten med syre (precis som äpple och andra frukter blir mörka), det är alltså inget farligt.
| GI Recept | Grillat | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |

⭐ webmaster

⭐ webmaster