| Julmat och andra julrecept | Kalla såser |

Rödbetstsatsiki

En god rosa röra får du med detta recept. Tsatsiki på rödbetor! Perfekt till julbordet.
rödbetstsatsiki
Tsatsiki på rödbetor är ett enkelt recept och det passar bra till det mesta som kött, ris och grönsaker.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Skala och riv rödbetorna på rivjärn.

Blanda yoghurt, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Smaka av.

Tillsätt de rivna rödbetorna och rör till en jämn smet.

Låt stå i kylen tills den ska serveras.

riv rödbetor på rivjärn
Det är enkelt och går snabbt att riva rödbetorna på rivjärn.

servera Serveringstips:

Rödbetstsatsiki passar bra på julbordet.

GI GI Tips:

Rödbetstsatsiki har liksom rödbetor högt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Rör om ifall det separerar.

Kommentarer till Rödbetstsatsiki

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Susanne
Svar till Camilla: Nej du behöver inte koka dem. Skala bara och riv, det gjorde jag. Inlagda rödbetor är annars kokta (finns recept på det också) men just till detta recept är det onödigt arbete.
penna Skrivet av Camilla
Ska man koka rödbetorna? (Inlagda är väl kokta innan tänker jag..)
penna Skrivet av Susanne
Svar till frida: Ja du kan ha detta istället för rödbetssallad.

Läs alla 6 kommentarer