Rödbetstsatsiki

En god rosa röra får du med detta recept. Tsatsiki på rödbetor! Perfekt till julbordet.
rödbetstsatsiki
Tsatsiki på rödbetor är ett enkelt recept och det passar bra till det mesta som kött, ris och grönsaker.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Skala och riv rödbetorna på rivjärn.

Blanda yoghurt, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Smaka av.

Tillsätt de rivna rödbetorna och rör till en jämn smet.

Låt stå i kylen tills den ska serveras.

riv rödbetor på rivjärn
Det är enkelt och går snabbt att riva rödbetorna på rivjärn.

servera Serveringstips:

Rödbetstsatsiki passar bra på julbordet.

GI GI Tips:

Rödbetstsatsiki har liksom rödbetor högt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Rör om ifall det separerar.

Kommentarer till Rödbetstsatsiki

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Susanne
Svar till Camilla: Nej du behöver inte koka dem. Skala bara och riv, det gjorde jag. Inlagda rödbetor är annars kokta (finns recept på det också) men just till detta recept är det onödigt arbete.
penna Skrivet av Camilla
Ska man koka rödbetorna? (Inlagda är väl kokta innan tänker jag..)
penna Skrivet av Susanne
Svar till frida: Ja du kan ha detta istället för rödbetssallad.
penna Skrivet av frida
kan man ha denna istället för rödbetssallad till julbordet??
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ulrika: Ja det är skillnad. Den 10%-iga är mycket fastare i konsistensen medan den fettfattiga är rinnande. Om man filtrerar rinnande yoghurt med låg fetthalt får man fastare krämigare yoghurt med högre fetthalt. Men det enklaste är att köpa en hink färdig yoghurt med ca 10% fetthalt. Turkisk eller grekisk yoghurt brukar jag köpa. Det är goda båda två.
penna Skrivet av ulrika
är det ngn skillnad om det är fet eller fettfattig yougurt?

Se även dessa recept

| Julmat och andra julrecept | Kalla såser |