| Grillat | Kalla såser | Sommarmat |

Kall paprikasås

Superenkelt recept på en fantastiskt god kall paprikasås med ajvar relish som tar mindre än 5 minuter att göra. Paprikasåsen passar till det mesta. God till kött, gärna grillat, pastasallad, kyckling m.m.
Kall paprikasås
Mycket god kall paprikasås serverad, dekorerad med en persiljekvist.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche (eller något av alternativen), ajvar relish och salt i en skål.

    Rör om till en jämn blandning. Smaka av och tillsätt ev. mera salt eller mera ajvar relish efter behag.

    Låt stå i kylskåp fram till servering.

Bilder steg för steg

crème fraiche, ajvar relish och salt
1.1. Crème fraiche, ajvar relish och salt.
paprikasåsen blandad och klar
1.2. Paprikasåsen blandad och klar.

servera Serveringstips:

Servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Mycket god till pastasallad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig ca 5 dagar i kylskåp. Täck med plastfolie eller förvara i burk med lock.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Klicka på "ajvar relish" i ingredienslistan för mer info om vad det är och bild.
penna Skrivet av Emma
vad är ajvar relish för något?
penna Skrivet av Nathie, Sandra, Miranda
Skitgod om man har i mycket vitlök och paprikakrydda.. och en litn del vitpeppar. :)

Läs alla 4 kommentarer