| Grillat | Kalla såser | Sommarmat |

Kall paprikasås

Superenkelt recept på en fantastiskt god kall paprikasås med ajvar relish som tar mindre än 5 minuter att göra. Paprikasåsen passar till det mesta. God till kött, gärna grillat, pastasallad, kyckling m.m.
Kall paprikasås
Mycket god kall paprikasås serverad, dekorerad med en persiljekvist.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche (eller något av alternativen), ajvar relish och salt i en skål.

    Rör om till en jämn blandning. Smaka av och tillsätt ev. mera salt eller mera ajvar relish efter behag.

    Låt stå i kylskåp fram till servering.

    crème fraiche, ajvar relish och salt
    Crème fraiche, ajvar relish och salt.
    paprikasåsen blandad och klar
    Paprikasåsen blandad och klar.

servera Serveringstips:

Servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Mycket god till pastasallad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig ca 5 dagar i kylskåp. Täck med plastfolie eller förvara i burk med lock.

Kommentarer till Kall paprikasås

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Klicka på "ajvar relish" i ingredienslistan för mer info om vad det är och bild.
penna Skrivet av Emma
vad är ajvar relish för något?
penna Skrivet av Nathie, Sandra, Miranda
Skitgod om man har i mycket vitlök och paprikakrydda.. och en litn del vitpeppar. :)

Läs alla 4 kommentarer