Fetaostsås

Fetaostsås är en mycket god kall sås som passar bra till kött, fisk och fågel. Den passar utmärkt till grillat och även perfekt på en buffé. Mycket god smak som kan varieras med olika örtkryddor. Smaken blir även olika beroende på fetaostsort, grekisk fårost fungerar också. Det är bara att prova sig fram till sin egen favorit. Det här är mitt favoritrecept.
fetaostsås
Fetaostsås är en supergod kall sås som passar bra t.ex. till grillat.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 6-8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (72 g): 220 kalorier, 3 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche i en bunke. Smula ner fetaosten.

    Pressa ner vitlöken.

    Rör ihop.

    crème fraiche, fetaost, vitlök
    Crème fraiche, fetaost, vitlök.
    blandat
    Blandat.
  2. Tillsätt honung, salt, vitpeppar och timjan. Rör om och smaka av. Tillsätt eventuellt mer av kryddorna.

    Låt stå kallt gärna minst 1 timme före servering.

    honung, salt, peppar, timjan tillsatt
    Honung, salt, peppar, timjan tillsatt.
    fetaostsåsen klar
    Fetaostsåsen klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylskåp minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Grillat | Kalla såser |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer