Lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor




Ingredienser:
- 100 g fetaost
- ca 1 dl inlagda rödbetor
- 500 g lammfärs
- 2 st ägg
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk malen svartpeppar
- smör att steka i


Gör så här:
-
Skär fetaosten i små kuber.
- 100 g fetaost
Fetaost. -
Skär rödbetorna i små bitar.
- ca 1 dl inlagda rödbetor
Rödbetor. -
Lägg lammfärs, fetaost och rödbetor i en bunke. Knäck i äggen och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt salt och svartpeppar.
- 500 g lammfärs
- 2 st ägg
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk malen svartpeppar
Lammfärs, ägg, kryddor. -
Blanda till en jämn smet.
Blanda. -
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Forma smeten med händerna till ca 2 cm höga biffar. Stek ett par minuter på varje sida.
- smör att steka i
Stek biffarna. -
Låt fortsätta steka ca 5 minuter på varje sida på lite svagare värme tills de är genomstekta.
Stek andra sidan.
Serveringstips:
Servera med persilja, tzatziki eller svampsås samt kokt potatis eller ris.
Hållbarhet och förvaring:
Lammfärsbiffarna går att frysa och håller sig minst 3 månader. I kylen håller de sig åtminstone 5 dygn.
| Buffé | Huvudrätter | Lunch |

⭐ webmaster