| Buffé | Huvudrätter | Lunch |

Lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor

Mycket goda lammfärsbiffar med fetaost, rödbetor och vitlök.
lammfärsbiffar
Lammfärsbiffar serverade med lite klippt persilja över.
Timglas Tid: 40 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skär fetaosten i små kuber.

    instruktion steg 1 lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor
    Fetaost.
  2. Skär rödbetorna i små bitar.

    instruktion steg 2 lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor
    Rödbetor.
  3. Lägg lammfärs, fetaost och rödbetor i en bunke. Knäck i äggen och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt salt och svartpeppar.

    instruktion steg 3 lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor
    Lammfärs, ägg, kryddor.
  4. Blanda till en jämn smet.

    instruktion steg 4 lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor
    Blanda.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Forma smeten med händerna till ca 2 cm höga biffar. Stek ett par minuter på varje sida.

    instruktion steg 5 lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor
    Stek biffarna.
  6. Låt fortsätta steka ca 5 minuter på varje sida på lite svagare värme tills de är genomstekta.

    instruktion steg 6 lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor
    Stek andra sidan.

servera Serveringstips:

Servera med persilja, tzatziki eller svampsås samt kokt potatis eller ris.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Lammfärsbiffarna går att frysa och håller sig minst 3 månader. I kylen håller de sig åtminstone 5 dygn.

Kommentarer till Lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor

Skriv en kommentar

penna Skrivet av un precise
wow, med detta recept vann jag titeln i familijen som bästa köttbullemakare... godast av alla. :D
person Svar till WA penna Skrivet av Susanne
Ja de går att göra med nötfärs också.
penna Skrivet av WA
Går det bra med nötfärs?

Läs alla 4 kommentarer