| Lamm och vilt |

Lammfärs

Lammfärs
Lammfärs ser ut som annan färs.

pil Recept med Lammfärs

Lammfärs är kött av lamm som malts.

Lammfärs kan användas på samma sätt som nötfärs. Några exempel på recept är lammfärsbiffar, lammfärsbullar och lammfärssoppa.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Lammfärs:

  • Blodig: 58°C
  • Medium: 65°C
  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Lammfärs finns i köttdisken i välsorterade affärer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Lammfärs liksom allt malet kött har kort hållbarhet (se förpackningen) och skall förvaras i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Nötfärs, älgfärs, blandfärs.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


relaterade artiklar Läs gärna:

  • Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.
enkla lammfärsbiffar med timjan

Lammfärsbiffar med timjan

Recept på Lammfärsbiffar med timjan. Supergoda men enkla att göra. Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 30 minuter
lammfärssoppa

Lammfärssoppa

Recept på lammfärssoppa. LCHF-recept och lågt GI. Mycket god och enkel soppa med indisk kryddning.

klocka Tid: 25 minuter