Fläskfärs

Recept med Fläskfärs
Näringsvärden
Fläskfärs är malet kött av gris. Fläskfärs är saftig, fet och ljus. Ju ljusare ju fetare är färsen.
Fläskfärs används ofta uppblandad med nötfärs eller älgfärs, då kallas den blandfärs.
Fläskfärs används till kålpudding, kåldolmar, köttfärsbiffar, köttbullar etc.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för fläskfärs:
- Genomstekt: 70°C
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fläskfärs.
Energi: | 242 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 16 g |
Fett: | 20 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
| Fläskkött |
Läs gärna:
- Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.

Köttbullar
Hemgjorda köttbullar är de godaste! Så här gör du dem enkelt! Även recept på god sås. Jättegoda och perfekt både på julbordet och till vardags.


Piroger
Recept på goda piroger. Matig pirogdeg med fullkorn och två olika fyllningar med köttfärs! Mums! 10 portioner.
