| Fläskkött |

Fläskfärs

fläskfärs
Fläskfärs, mald färs av griskött.

pil Recept med Fläskfärs

Fläskfärs är malet kött av gris. Fläskfärs är saftig, fet och ljus. Ljusare ju fetare färsen är.

Fläskfärs används ofta uppblandad med nötfärs eller älgfärs, då kallas den blandfärs.

Fläskfärs används till kålpudding, kåldolmar, köttfärsbiffar, köttbullar etc.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Fläskfärs:

  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Minced pork

Hitta Finns i affären:

Fläskfärs finns i köttdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Fläskfärs har kort hållbarhet - se förpackningen. Färsk fläskfärs förvaras i kylskåp, fryst fläskfärs i ca 3 månader.

Byt ut Ersätt med:

Blandfärs, nötfärs, lammfärs, älgfärs.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


relaterade artiklar Läs gärna:

  • Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.
köttbullar

Köttbullar

Klassiskt recept på de godaste köttbullarna! Enkla att göra med bilder steg för steg. Runda och fina. Perfekt både på julbordet och till vardags.

klocka Tid: 45 min
piroger

Piroger, Pirogdeg, Pirogfyllning

Recept på goda piroger. Matig pirogdeg med fullkorn och två olika fyllningar med köttfärs! Mums! 10 portioner.

klocka Tid: 2 ½ timme