Fläskfärs

fläskfärs
Fläskfärs, mald färs av griskött.

Fläskfärs är malet kött av gris. Fläskfärs är saftig, fet och ljus. Ju ljusare ju fetare är färsen.

Fläskfärs används ofta uppblandad med nötfärs eller älgfärs, då kallas den blandfärs.

Fläskfärs används till kålpudding, kåldolmar, köttfärsbiffar, köttbullar etc.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för fläskfärs:

  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fläskfärs.

Energi: 242 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 16 g
Fett: 20 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Minced pork

Finns i affären:

Fläskfärs finns i köttdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Fläskfärs har kort hållbarhet - se förpackningen. Färsk fläskfärs förvaras i kylskåp, fryst fläskfärs i ca 3 månader.

Ersätt med:

Blandfärs, nötfärs, lammfärs, älgfärs.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

relaterade artiklar Läs gärna:

  • Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.
Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest