| Nötkött |

Kalvfärs

kalvfärs
Kalvfärs ser ut precis som nötfärs men köttet är lite finare.

pil Recept med Kalvfärs

Kalvfärs är malt kött från kalv.

Kalvfärs kan användas precis som nötfärs. Skillnaden mellan kalvfärs och nötfärs är att kalvfärs är lite finare och dyrare.

Fetthalten är ca 10%.

Vissa klassiska maträtter ska enligt originalreceptet tillagas med kalvfärs, t.ex. Wallenbergare.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Kalvfärs:

  • Medium: 58-60°C
  • Genomstekt: 68°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I köttdisken i välsorterade matbutiker.

Datum Hållbarhet och förvaring:

1 dygn om det förpackats med vanlig plast. Se bäst före datum.

Sedlar Pris:

Dyrare än nötfärs, ca 70-100 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Nötfärs, blandfärs, fläskfärs.

Kommentarer

Skriv en kommentar

relaterade artiklar Läs gärna:

  • Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.