Salamipaj med fetaost

En mycket god matpaj med salami, fetaost, röd lök, körsbärstomater och basilika. Välj råvaror med god smak så blir pajen riktigt lyxig och supergod! Enkelt recept med bilder steg för steg.
salamipaj med fetaost
Mycket god salamipaj med fetaost, tomater och basilika.
Timglas Tid: ca 80 min varav 40 min i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

Utrustning du behöver:

Tillaga salamipaj med fetaost så här:

    Pajdeg:

  1. Mätt upp mjöl och smör i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

    Finfördela smöret i mjölet med hjälp av en gaffel, fingertopparna eller elvisp med vispar.

    vetemjöl, grahamsmjöl och smör i mindre bitar
    Vetemjöl, grahamsmjöl och smör i mindre bitar.
    smör och mjöl blandat
    Smör och mjöl blandat.
  2. Tillsätt kallt vatten. Arbeta ihop till en jämn deg för hand eller med elvisp (med vispar eller degkrokar).

    kallt vatten tillsatt
    Kallt vatten tillsatt.
    pajdegen blandad och klar
    Pajdegen blandad och klar.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform ca 22 cm i diameter.

    Nagga med en gaffel.

    Ställ in i kylskåp minst 20 minuter. Förbered fyllningen under tiden.

    pajdeg uttryckt i pajform
    Pajdeg uttryckt i pajform.
    pajskal naggat med gaffel
    Pajskal naggat med gaffel.
  4. Fyllning:

  5. Skala och hacka röd lök och vitlök i små bitar.

    Stek i en stekpanna i smör tills löken är genomskinlig.

    Låt löken stå och svalna.

    hackad röd lök och vitlök
    Hackad röd lök och vitlök.
    röd lök och vitlök steks
    Röd lök och vitlök steks.
  6. Strimla salami, skär fetaost i tärningar, skär tomaterna i halvor. Skär basilikan i små strimlor om du använder färsk.

    salami, fetaost, tomater, basilika i mindre bitar
    Salami, fetaost, tomater, basilika i mindre bitar.
  7. När löken svalnat och pajskalet stått minst 20 minuter i kylskåp, fördela löken i pajskalet.

    Fördela därefter salami, fetaost, tomater och basilika ovanpå löken.

    Strö över den rivna osten.

    • 2 dl riven ost
    löken fördelad i pajskalet
    Löken fördelad i pajskalet.
    salami, fetaost, tomater och basilika fördelat i pajskalet
    Salami, fetaost, tomater och basilika fördelat i pajskalet.
    riven ost ovanpå
    Riven ost ovanpå.
  8. Knäck äggen i en bunke och tillsätt vispgrädde, salt och peppar. Vispa till en jämn smet med en handvisp.

    Häll äggsmeten över pajen.

    ägg, vispgrädde, salt, peppar
    Ägg, vispgrädde, salt, peppar.
    äggsmeten blandad
    Äggsmeten blandad.
    äggsmeten hälld över pajen
    Äggsmeten hälld över pajen.
  9. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 minuter tills pajen fått fin färg.

    Servera gärna med en sallad.

    pajen gräddas i ugnen
    Pajen gräddas i ugnen.
    färdiggräddad salamipaj med fetaost
    Färdiggräddad salamipaj med fetaost.
    en bit salamipaj med fetaost serverad med sallad
    En bit salamipaj med fetaost serverad med sallad.

Se även dessa recept

| Kvällsmat | Paj, Piroger & Pizza |

Kommentarer till Salamipaj med fetaost

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Markus- mittgrekiskakök.se ✏️ Skrivet av Susanne
Ja eller hur! Du får prova salamipajen med fetaost vid tillfälle! :)
✏️ Skrivet av Markus- mittgrekiskakök.se
Verkar supergod och med fetaost blir allting gott. ;-)