



| Kvällsmat | Paj, Piroger & Pizza |
Utrustning du behöver:
Mätt upp mjöl och smör i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.
Finfördela smöret i mjölet med hjälp av en gaffel, fingertopparna eller elvisp med vispar.
Tillsätt kallt vatten. Arbeta ihop till en jämn deg för hand eller med elvisp (med vispar eller degkrokar).
Tryck ut pajdegen i en pajform ca 22 cm i diameter.
Nagga med en gaffel.
Ställ in i kylskåp minst 20 minuter. Förbered fyllningen under tiden.
Skala och hacka röd lök och vitlök i små bitar.
Stek i en stekpanna i smör tills löken är genomskinlig.
Låt löken stå och svalna.
Strimla salami, skär fetaost i tärningar, skär tomaterna i halvor. Skär basilikan i små strimlor om du använder färsk.
När löken svalnat och pajskalet stått minst 20 minuter i kylskåp, fördela löken i pajskalet.
Fördela därefter salami, fetaost, tomater och basilika ovanpå löken.
Strö över den rivna osten.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt vispgrädde, salt och peppar. Vispa till en jämn smet med en handvisp.
Häll äggsmeten över pajen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera gärna med en sallad.