Hem> GI> Skinkrullar med fetaost

Skinkrullar fyllda med fetaost och soltorkade tomater

Goda skinkrullar fyllda med fetaost, soltorkade tomater och örtkryddor. Gott och enkelt recept med lågt GI / LCHF om du serverar med grönsaker. Annars är det gott med ugnsstekt potatis till!
Skinkrullar med fetaost
Mycket gott och enkelt GI/LCHF-recept. Fetaost med soltorkade tomater blir väldigt gott tillsammans med kött och grönsaker. Receptet är dessutom superenkelt och kräver minimal arbetsinsats.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 25 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smula fetaosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt örtkryddor och blanda.

    smulad fetaost
    Smulad fetaost.
    strimlade soltorkade tomater
    Strimlade soltorkade tomater.
    fetaostblandningen
    Fetaostblandningen.
  2. Salta på skinkbitarna. Strö på fetaost-blandningen.

    Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form.

    fetaoströran på en skinkbit
    Fetaoströran på en skinkbit.
    ihoprullad fylld skinkbit
    Ihoprullad fylld skinkbit.
    skinkrullarna i ugnsformen
    Skinkrullarna i ugnsformen.
  3. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills köttet börjar få lite färg.

    Servera med grönsaker och ev. potatis för de om inte följer en lågkolhydratkost.

    skinkrulllarna steks i ugnen
    Skinkrulllarna steks i ugnen.
    färdiglagade fyllda skinkrullar
    Färdiglagade fyllda skinkrullar.

Information och tips

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

GI Tips

Du kan också äta fullkornsris, bulgur eller quinoa till. Man kan också använda spadet som sås då till det.

Variationstips

Prova olika grönsaker till. Man kan också äta ris till och om man vill även använda spadet som sås.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl