Kinesisk gryta

Enkelt recept på en god kinesisk gryta med lite sötsur asiatisk smak med ingefära och kardemumma. Mycket gott!
Kinesisk gryta
Kinesisk gryta med ananas och paprika.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Skär köttet i mindre bitar.

    • 500 g benfri fläskbog eller annat benfritt fläskkött t.ex. karré
    köttet i mindre bitar
    Köttet i mindre bitar.
  2. Hacka löken.

    hackad lök
    Hackad lök.
  3. Koka upp ananasjuicen, vinäger, soja, kardemumma och ingefära i en kastrull.

    koka upp juice och smaksättning
    Koka upp juice och smaksättning.
  4. Lägg i löken och låt koka någon minut. Skär under tiden paprikan i mindre bitar.

    lägg i löken
    Lägg i löken.
    paprika i bitar
    Paprika i bitar.
  5. Lägg i köttet och paprikan i grytan och låt koka på svag/medelvärme i ca 10 minuter under lock.

    Skär under tiden ananasringarna i mindre bitar.

    • 1 burk (ca 550 g) ananas ringar
    lägg i kött och paprika
    Lägg i kött och paprika.
    låt koka under lock
    Låt koka under lock.
  6. Rör ut potatismjölet i vattnet i en liten skål. Häll ner redningen i grytan samtidigt som du rör.

    (Tänk på att röra i skålen med potatismjöl och vatten precis innan du häller i det i grytan eftersom potatismjölet sjunker till botten väldigt fort vilket ökar risken för klumpar. Potatismjölet kan också fastna i botten av skålen och då kan man röra i lite mer vatten så det löser upp sig igen och röra ner det i grytan.)

    vatten och potatismjöl
    Vatten och potatismjöl.
    redningen blandad och klar
    Redningen blandad och klar.
    rör ner redningen
    Rör ner redningen.
  7. Låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar.

    koka upp grytan
    Koka upp grytan. Smaka av.
  8. Rör ner ananasbitarna. Låt stå någon minut bara så det blir varmt och servera direkt. (Om ananasen kokar blir den mosig.)

    tillsätt ananasbitarna
    Tillsätt ananasbitarna.
    kinesisk gryta klar att serveras
    Kinesisk gryta klar att serveras.

servera Serveringstips:

Servera gärna med kokt ris eller bulgur.

Se även dessa recept

| Fläskkött | Huvudrätter | Lunch |

Kommentarer till Kinesisk gryta

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Ulrika ✏️ Skrivet av Susanne
Saltmängden behöver minskas om man tar extra soja. Soja är väldigt salt. Olika sorters soja kan nog också vara olika salt så det är viktigt att man smakar sig fram. Jag ska kanske betona det i receptet.
✏️ Skrivet av Ulrika
Riktigt "smarrig" gryta. Jag stekte köttet först i lite margarin och salt så det fick fin färg. Tog lite mer vatten och soya så det blev lite extra sås. Men, jag minskade rejält på saltet. Undrar om det inte ska vara kryddmått istället för teskedar?
✏️ Skrivet av Jessica
Jag skippade kardemumman, lade till ett par vitlöksklyftor och lite thailändsk "fisksås", kanongott!!

Tack för en så inspirerande sida!
Önskar att man kunde skapa användare och sedan spara recept + skapa matsedel.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Martin: Man kan göra det om man vill.
✏️ Skrivet av Martin
Skall man inte bryna köttet innan man kokar det?