webmaster
Kinesisk gryta
Enkelt recept på en god kinesisk gryta med lite sötsur asiatisk smak med ingefära och kardemumma. Mycket gott!
Tid: 25 minuter
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g benfri fläskbog eller annat benfritt fläskkött t.ex. karré
- 1 st gul lök
- 1 burk (ca 550 g) ananas ringar
- 2 dl ananasjuice (man kan ta juicen från konservburken)
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk äkta soja
- 1 tsk malen kardemumma
- 0,5-1 tsk ingefära
- 1 st paprika
- 2 tsk potatismjöl
- 0,5 dl vatten
- 0,5-1,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (413 g): 320 kalorier, 31 g kolhydrater, 9 g fett, 25 g protein, 4 g fibrer
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera gärna med kokt ris eller bulgur.
webmaster
Svar till
Ulrika
️ Skrivet av
Saltmängden behöver minskas om man tar extra soja. Soja är väldigt salt. Olika sorters soja kan nog också vara olika salt så det är viktigt att man smakar sig fram. Jag ska kanske betona det i receptet.
️ Skrivet av
Riktigt "smarrig" gryta. Jag stekte köttet först i lite margarin och salt så det fick fin färg. Tog lite mer vatten och soya så det blev lite extra sås. Men, jag minskade rejält på saltet. Undrar om det inte ska vara kryddmått istället för teskedar?
️ Skrivet av
Jag skippade kardemumman, lade till ett par vitlöksklyftor och lite thailändsk "fisksås", kanongott!!
Tack för en så inspirerande sida!
Önskar att man kunde skapa användare och sedan spara recept + skapa matsedel.
Tack för en så inspirerande sida!
Önskar att man kunde skapa användare och sedan spara recept + skapa matsedel.
webmaster
️ Skrivet av
Svar till Martin: Man kan göra det om man vill.
️ Skrivet av
Skall man inte bryna köttet innan man kokar det?